Άλλο ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό έρχεται με την έλευση του iOS 14/ iPadOS 14 τα οποία χρήζουν ειδικής μνείας! Η Apple πιστή στην θωράκιση της ιδιωτικότητας των χρηστών των συσκευών της (λέμε τώρα..) προσέθεσαι ένα άκρως ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό για την αποφυγή χρήσης της κάμερας ή του μικροφώνου της συσκευής τους ερρείμην τους.

Συγκεκριμένα εφεξής, κάθε φορά που κάποια εφαρμογή κάνει χρήση ενός εκ των δύο μέσων, μια μικρή κουκίδα θα εμφανίζεται στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης τους, πάνω από τις μπάρες της ισχύος του σήματος. Μια πράσινη κουκίδα ενημερώνει πως γίνεται χρήση της κάμερας ενώ μια πορτοκαλί πως γίνεται χρήση του μικροφώνου! Η ένδειξη μάλιστα μένει εκεί ακόμα κι αν τραβήξετε το Control Centre, ενώ επιπλέον ένα μήνυμα εμφανίζεται να σας ενημερώσει πως έγινε πρόσφατα χρήση.

Σίγουρα είνα ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά οι καχύποπτοι δεν θα σταματήσουν ποτέ να είναι καχύποπτοι, γι’ αυτούς η πιο ασφαλής επιλοή παραμένει η αυτοκόλλητη ταινία πανώ στην κάμερα του υπολογιστή τους!