Έφτασε η στιγμή που οι φίλοι και χρήστες των Apple συσκευών περιμένουν με αγωνία κάθε χρόνο, η στιγμή της WWDC, του παγκόσμιου συνεδρίου της Apple για Developers, όπου είθισται να παρουσιάζονται όλες οι νέες εκδόσεις στα λειτουργικά της Apple.

Φέτος το συνέδριο θα έχει μια διαφορετική αυτά, καθώς θα διεξαχθεί όλο μέσω internet εξαιτίας της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, αλλά αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την σημασία του και το ενδιαφέρον γύρο από αυτό, τόσο από την πλευρά των developers, στους οποίους κυρίως απευθύνεται, όσο κι από την πλευρά των end users όπως οι υπόλοιποι, που ανυπομονούν να μάθουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά των λειτουργικών.

Τι αναμένεται να δούμε:

  • iOS 14 και iPadOS 14

Tο highlight της παρουσίασης, τα 2 πιο δημοφιλή λειτουργικά της Apple, με τις φήμες να μιλάνε για σημαντικές αλλαγές στο UI μετά από πολλά χρόνια, ειδικά στην Home Screen με την προσθήκη widgets.

  • macOS 10.16

Φήμες κάνουν λόγο για δραματικές βελτιώσεις στο Catalyst, το framework μέσα από το οποίο το macOS μπορεί να τρέξει iPadOS apps, με την ίδια την Apple να ανοίγει τον χορό με εφαρμογές όπως Messages και Apple Music

  • watchOS7, tvOS 14 και διάφορες νέες συνδρομητικές υπηρεσίες

  • Hardware

Πολλοί περιμένουν την παρουσίαση νέων υπολογιστών και accessories, όπως νέο επανασχεδιασμένο iMac, νέα AirPods, νέο Apple TV και ίσως ένα refresh στο HomePod. Τέλος δεν είναι απίθανο να δούμε φρέσκιες εκδόσεις στα iPad Air/ mini.

Η  Apple απέστειλε πριν λίγες μέρες τις προσκλήσεις για το main keynote, το οποίο αναμένεται να γίνει broadcast από το Apple Park.

H πρόσκληση αναφέρει:

“Join us for the first all-online WWDC, kicking off on June 22 with a Special Event Keynote coming to you from Apple Park.”

Και δεν είναι λίγοι αυτοί που εικάζουν πως δεδομένου ότι δεν αναγράφεται η λέξη live στην πρόσκληση, πρόκειται για μια μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση, το οποίο βέβαια μικρή σημασία έχει υπό τις παρούσες συνθήκες.

Αν θέλετε να δείτε την παρουσίαση μπορείτε από αυτό το σύνδεσμο, ενώ όπως πάντα μπορείτε να προσθέσετε το keynote στο ημερολόγιο σας από εδώ.