Το Apple Watch είναι ένα φανταστικό gadget αλλά έχει ακόμα δρόμο να διανύσει μέχρι να είναι 100% εύχρηστο σε αυτά που υπόσχεται πως κάνει. Ένα από αυτά είναι το να είναι ο χρήστης διαδραστικός με το ρολόι του χωρίς να χρειάζεται να βγάλει το κινητό από την τσέπη όταν πχ θέλει να απαντήσει γρήγορα σε ένα μήνυμα. Οι επιλογές που έχει στην διάθεση του είναι είτε να γράψει με το δάχτυλο (scribble) του, με το αποτέλεσμα να ναι κάκιστη εμπειρία και με έλλειψη αναγνώρισης στα ελληνικά, είτε να χρησιμοποιήσει τις έτοιμες προτάσεις του ρολογιού (συνήθως δεν σε καλύπτουν) είτε να υπαγορεύσει στο ρολόι το μήνυμα που θέλει να στείλει.

Αυτή η τελευταία μέθοδος είναι και η πιο ενδεδειγμένη, όμως υπάρχει μια δυσκολία καθώς αρκετός κόσμος δεν ξέρει πως να γυρίσει την γλώσσα στα ελληνικά!

Η λύση τελικά είναι αρκετά απλή

Βήμα 1: Ανοίξτε οποιαδήποτε stock ή third party εφαρμογή που επιτρέπει την υπαγόρευση, όπως μηνύματα ή Viber

Βήμα 2: Πατήστε στο εικονίδιο με το μικρόφωνο για να ξεκινήσει η υπαγόρευση

Βήμα 3: Όταν έρθει στην επιφάνεια το interface υπαγόρευσης, πατήστε παρατεταμένα στην οθόνη για να ενεργοποιηθεί το κρυφό μενού

Βήμα 4: Πατήστε στην Επιλογή γλώσσας/ Choose Language.

Βήμα 5: Πλέον μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε γλώσσα γραφής έχετε ήδη ενεργοποιημένη στο iPhone σας (Settings → General → Keyboard).

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως κάθε εφαρμογή στο ρολόι σας έχει την μνήμη της, που σημαίνει πως μπορείτε να έχετε Ελληνικά στα μηνύματα, αγγλικά στο Facebook Messenger κοκ ανάλογα με το τι χρησιμοποιήσατε την τελευταία φορά.