Μέσω του επίσημου blog της η Sony παρουσίασε το χειριστήριο του PlayStation 5, το οποίο θα ονομάζεται “DualSense”. Βασισμένη στο θετικό feedback που δέχτηκε για το DualShock 4, η Sony αποφάσισε να κρατήσει τα στοιχεία του προηγούμενου χειριστηρίου που αγάπησαν οι παίκτες, και να το βελτιώσει με νέες δυνατότητες και καλύτερη εργονομία.

Συγκεκριμένα, το DualSense θα διαθέτει ανεπτυγμένο haptic feedback, δίνοντας στον gamer μια πληθώρα αισθήσεων όταν παίζει, ενώ οι σκανδάλες (κουμπιά L2 και R2) θα είναι adaptive, ώστε να μπορεί να νιώθει την πίεση-ένταση των κινήσεων του!

Σε ότι αφορά τα κουμπιά, το “Share” του DualShock 4 δίνει την θέση του στο “Create”, το οποίο θα φέρνει νέους τρόπους στους παίκτες να δημιουργούν και να μοιράζονται το gameplay τους. Παράλληλα το DualSense διαθέτει και εσωτερικό μικρόφωνο που θα επιτρέπει στους gamers να συνομιλούν με τους φίλους τους χωρίς headset, μια ιδιαίτερα καλοδεχούμενη προσθήκη.

Σε ότι αφορά τον χρωματισμό του, η εταιρεία έδωσε μια νότα διχρωμίας στο νέο χειριστήριο, αλλάζοντας παράλληλα και την τοποθεσία της light bar ώστε να τονίζει το touchpad.

Κλείνοντας την παρουσίαση στο blog, ο SIE President & CEO Jim Ryan δήλωσε ότι “Το DualSence αποτελεί μια ριζοσπαστική αλλαγή από τα προηγούμενα controllers και αντιπροσωπεύει την θέληση της Sony το PlayStation 5 να είναι ένα πραγματικό άλμα από γενιά σε γενιά.