Μια ενδιαφέρουσα είδηση έρχεται από το Bloomberg για τους χρήστες iOS. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στους χρήστες του λειτουργικού της την δυνατότητα να ορίσουν νέες default εφαρμογές για διάφορες λειτουργίες, όπως το email app και ο interner browser.

Μέχρι σήμερα οι default επιλογές του λειτουργικού ήταν τα Mail και Safari apps αντίστοιχα, με τον εκάστοτε developer να μπορεί να προσθέσει στην εφαρμογή του την δυνατότητα να ανοίγουν links σε κάποιο 3rd party app ή να αποστέλονται τα emails από κάποια άλλη εφαρμογή.

Παράλληλα γίνεται λόγος θα πιθανό άνοιγμα και του HomePod,  του ‘έξυπνου΄ηχείου της Apple σε εφαρμογές τρίτων για ακρόαση μουσικής όπως το Spotify, καθώς μέχρι σήμερα αυτό αποτελούσε αποκλειστικότητα του Apple Music app. Η κίνηση αυτή αν επαληθευτεί ενδέχεται να τονώσει τις μειωμένες πωλήσεις του HomePod σε μια αγορά που η Amazon με τα Echo έξυπνα ηχεία της παίζει μπάλα μόνης της.

Η Apple από καιρό έχει δείξει πως έχει την διάθεση να ανοίξει το λειτουργικό της σε διάφορα σημεία του, και δεν αποκλείεται τα παραπάνω να έχουν μια δόση αλήθειας. Όπως λέει κι ο λαός, Κυριακή κοντή γιορτή, θα τα μάθουμε όλα μέχρι τον Ιούνιο όπου και αναμένεται να ανακοινώσει τις νέες εκδόσεις όλων τηνς των λειτουργικών στην WWDC 2020.