Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί με εσένα ζεσταίνεται και το macbook σου! Μπορείς εύκολα να δεις την θερμοκρασία του εσωτερικού του υπολογιστή σου αλλά και να ρυθμίσεις τις στροφές με τις οποίες ψύχεται από τα ανεμιστηράκια!

Οι θερμοκρασίες πλέον έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν αισθητά και ακόμα και η πιο ελαφριά χρήση στον υπολογιστή μπορεί να ανεβάσει δυσάρεστα τις θερμοκρασίες στο σώμα του, κάτι που είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο, ειδικά αν το έχετε στα πόδια σας, καθως το premium σώμα αλουμινίου ζεσταίνεται ακόμα περισσότερο. Εκτός από την επαφή με το σώμα σας όμως, οι θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν και την μακροζωία του macbook.

Την λύση στο θέμα της παρακολούθησης της θερμοκρασίας αλλά και την ξεχωριστή ρύθμιση του κάθε ένα από τους ανεμιστήρες του macbook έρχεται να δώσει η εφαρμογή Macs Fan Control, η οποία κάνει πολύ απλά και αξιόπιστα αυτό που υπόσχεται, προσφέρει προβολή της θερμοκρασίας σε όλα τα εσωτερικά μέρη που έχουν αισθητήρα, όπως επεξεργαστή (ανά core), κάρτα δικτύου, μπαταρία κλπ έτσι ώστε να αντιληφθείτε έγκαιρα αν κάτι πάει στραβά, ενώ παράλληλα μέσω ενός scroll bar έχετε τη δυνατότητα να ανεβάσετε/κατεβάσετε τις στροφές ανά λεπτό που κινείται κάθε ένα από τα ανεμιστηράκια του υπολογιστή, μέσα στο εύρος που επιτρέπει ο κατασκευαστής!

Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό, ειδικά σε περιόδους σαν αυτή που διανύουμε, όπου ένα απλό browsing μπορεί να ανεβάσει την θερμοκρασία πάνω από 70 C!

H εφαρμογή διατίθεται και δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ!