Με στόχο να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Google και Facebook, η Apple παρουσίασε το δικό της εργαλείο sign in στην WWDC 2019.

Η χρησιμότητα τέτοιων εργαλείων έγκειται στο ότι δεν χρειάζεται η δημιουργία λογαριασμού μέσω email κι άλλων προσωπικών στοιχείων για όσες online υπηρεσίες το υποστηρίζουν, κι αντ’ αυτού μπορεί κανείς να συνδεθεί και να πλοηγηθεί στους εν λόγω ιστοτόπους κάνοντας χρήση του αντίστοιχου λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης

Το ίδιο προσφέρει πλέον ως δυνατότητα και η Apple με την νέα της υπηρεσία η οποία ονομάζεται  Sign in with Apple. Ένα στοιχείο που σύμφωνα με την Apple  την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό είναι ότι η δική της πρόταση σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών, χωρίς να δίνονται οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών σε τρίτους, χωρίς τη συγκατάθεση τους, ενώ συχνά αυτά τα login χρησιμοποιούνται για να εντοπίζεται η δραστηριότητα του χρήστη στο web.

Το σύστημα δεν δίνει καν το email του χρήστη σε άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το Sign in with Apple, αλλά οδηγεί όλες τις εφαρμογές σε ένα άλλο email που δημιουργεί η Apple ειδικά για αυτό το σκοπό. Η δυνατότητα αυτή καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό και το συσχετισμό των email με τις διαδικτυακές συνήθειες ενός εκάστοτε χρήστη, ενώ μένει να δούμε στην πράξη το πως θα ενσωματωθεί το νέο feature στα διάφορα Site που κάνουν χρήση αντίστοιχων υλοποιήσεων εκεί έξω.