Η καλύτερη κατά πολλούς και από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, το Game of Thrones έφτασε στο φινάλε του μετά από έναν αρκετά αμφιλεγόμενο 8ο κύκλο 6 επεισοδίων, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν είχαν την ανάλογη αποδοχή από το κοινό.

Η σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες, ακολούθησε με αρκετούς βαθμούς ελευθερίας την ιστορία των 5 πρώτων βιβλίων του George R. R. Martin αλλά όταν η πρωτόπυπη ιστορία εξαντλήθηκε, φάνηκαν και οι αδυναμίες των σεναριογράφων David Benioff, D.B. Weiss, όχι να δημιουργήσουν χαρακτήρες και ιστορίες αλλά ακόμα και να διαχειριστούν το υλικό που είχαν στα χέρια τους, και να ολοκληρώσουν τις ιστορίες των πρωταγωνιστών με συνέπεια και ακεραιότητα στο οικοδόμημα τουδημιουργού τους.

Φαίνεται πως σε ένα μεγάλο βαθμό την απογοήτευση του κοινού είχε προηγηθεί η απογοήτευση μέρους του cast της σειράς, οι οποίοι με δηλώσεις τους όλο αυτό το καιρό είχαν εν μέρη σκιαγραφήσει το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το video που ακολουθεί, και το οποίο αποτυπώνει την δυσαρέσκεια και την συγκίνηση ορισμένων από τους πρωταγωνιστές της σειράς στην πρώτη ανάγνωση του σεναρίου, στο ξεκίνημα της παραγωγής του τελευταίου κύκλο.

Προφανώς αν ανήκετε σε αυτούς τους λίγους που δεν είδαν ακόμα το τέλος της σειράς, καλό είναι να μην προχωρήσετε στην προβολή του video καθώς ακολουθούν σημαντικότατα spoilers!