Εάν επιθυμείτε να έχετε μια γρήγορη πρόσβαση στο ημερολόγιο σας χωρίς να πρέπει να ανατρέξετε στο Calendar app που χρησιμοποιείτε ή δεν θέλετε να πληρώσετε για μια εμπορική αντίστοιχη πρόταση όπως το Fantastical, το Itsycal έρχεται να δώσει την λύση!

Πρόκειται για μια  minimal εκδοχή του ημερολογίου ή οποία ζει στο Menu Bar του macOS και μπορείτε με ένα μόνο click να έχετε μια προεπισκόπηση του προγράμματος σας για όλο τον μήνα. Η εφαρμογή πολύ απλά λειτουργεί τραβώντας δεδομένα από το Calendar app του λειτουργικού σας, οπότε αρκεί εκεί να έχετε σετάρει την αγαπημένη σας υπηρεσία (iCloud, Google Calendar κλπ).

Στον χρήστη εκτός από προεπισκόπηση δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσει νέες εγγραφές ή να διαγράψει (αλλά όχι να κάνει edit), ενώ παράλληλα μπορεί να παραμετροποιήσει την μορφή του εικονιδίου, προσθέτοντας πχ την ημέρα ή τον μήνα, μπορεί να κάνει highlight όποιες ημέρες της εβδομάδας επιθυμεί, να επιλέξει ποια ημερολόγια θα συγχρονίσει, να επιλέξει την αυτόματη εκκίνηση της εφαρμογής με το λειτουργικό, να κάνει ανάθεση shortcuts, να εμφανίζεται η εφαρμογή σε dark ή light mode κ.ά.

Την εφαρμογή μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από εδώ.