Απενεργοποιήστε την ερώτηση για τις ειδοποιήσεις στον Chrome [Guide]

/, Mac OS, Windows/Απενεργοποιήστε την ερώτηση για τις ειδοποιήσεις στον Chrome [Guide]

Η τεράστια επιτυχία των notifications (γνωστοποιήσεων) στα κινητά μας τηλέφωνα ήταν επόμενο να αλλάξει τον τρόπο, που αυτές υλοποιούνται και στους υπολογιστές μας. Τα αντίστοιχα  notification centres είναι ήδη υλοποιημένα σε Windows και macOS, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους web browsers από το να έχουν αντίστοιχες δικές τους υλοποιήσεις.

Θα έχετε παρατηρήσει μηνύματα όπως στην εικόνα παρακάτω, τα οποία αφορούν σε ειδοποιήσεις από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, και οι οποίες αφορούν σε καινούργιο περιεχόμενο για την εκάστοτε, όταν αυτό ανεβαίνει στο internet.

Το πιθανότερο είναι, πως κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το εν λόγω χαρακτηριστικό, και μηχανικά σχεδόν πατάνε κάθε φορά το “Don’t Allow”.  Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, και είστε χρήστης Chrome, η λύση είναι απλή και δεν χρειάζεται καν κάποιο plug in, καθώς υπάρχει επιλογή καλά κρυμμένη στις ρυθμίσεις του browser.

Συγκεκριμένα:

 1. Στον υπολογιστή σας ανοίξτε τον Chrome.
 2. Επάνω δεξιά επιλέξτε More (Περισσότερα)  Settings (Ρυθμίσεις).
 3. Στο κάτω μέρος της σελίδαςAdvanced (Προχωρημένα).
 4. Μέσα στο ‘Privacy and security’, επιλέξτεContent settings (Ρυθμίσεις Περιεχομένου).
 5. ΕπιλέξτεNotifications (Γνωστοποιήσεις).
 6. Διαλέξτε αν θα μπλοκάρετε ή θα επιτρέπετε τις ειδοποιήσεις:
  • Block all (Αποκλεισμός όλων):Απενεργοποιήστε το Ask before sending (Ερώτηση πριν την αποστολή) για να μην λαμβάνετε καμία ειδοποίηση.
  • Block a site (Αποκλεισμός ενός site):Μετά το ‘Block’, κλικάρετε το Add (Εισαγωγή). Εισάγετε το website και πατήστε Add.
  • Allow a site (Επιστρέψτε ένα site):Μετά το ‘Allow’, κλικάρετε το Add. Εισάγετε το website και πατήστε  Add.
By | 2018-07-11T08:05:06+00:00 July 11th, 2018|Guides, Mac OS, Windows|0 Comments