Η Readdle μόλις έδωσε την νέα έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής της Email client για iOS/ macOS Spark 2.0.  Στην νέα αυτή της έκδοση στοχεύει στην συνεργασία μεταξύ ομάδων και προσπαθεί να εφαρμώσει (όπως η ίδια τονίζει) το όραμα της για το μέλλον του email.
Το κύριο νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής λοιπόν, είναι η δυνατότητα σχηματισμού ομάδων, και η απευθείας ανταλλαγή εσωτερικών μηνυμάτων/ σχολιασμού πάνω στα διάφορα email. Η εταιρία οραματίστηκε και εφαρμόζει μια universal  υλοποίηση για την εσωτερική αλλά και εξωτερική επικοινωνία μιας ομάδας ή οργανισμού, κι από ότι φαίνεται αν και αρκετά φιλόδοξο το όραμα της, το υλοποιεί αρκετά καλά. Πηγή έμπνευσης της εταιρίας, κατά δική της ομολογία είναι το Slack και πόσο θετικά και εντυπωσιακά έχει επιδράσει στην ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ ομάδων, ειδικά σε εργασιακούς χώρους, εκτοξεύοντας την παραγωγικότητα και την εύρυθμη συνεργασία.
Στην συνέχεια η νέα έκδοση της εφαρμογής επιτρέπει την δημιουργία υπερσυνδέσμων, οι οποίοι μετατρέπουν ένα email ή μια συζήτηση σε website για τον εύκολο διαμοιρασμό τους σε τρίτους αποδέκτες, ενώ επιτρέπει και την παράλληλα δημιουργία/ επεξεργασία emails από πολλά άτομα ταυτόχρονα (της ίδιας ομάδας).
Τέλος, αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των τρίτων υπηρεσιών με τις οποίες μπορεί και μιλά το Spark, φέρνοντας integrations με σημαντικές εφαρμογές όπως Evernote,  Wunderlist, Bear, OneNote, Asana, όλες τις δημοφιλείς cloud υπηρεσίες κ.ά.
To Spark παραμένει δωρεάν για τους private χρήστες, και προσφέρει 3 tiers για ομάδες εκ των οποίων το πρώτο είναι δωρεάν. Ακολουθεί το τι περιλαμβάνει το κάθε ένα.
Η Readdle, η εταιρία που έρχεται από την Οδησσό της Ρουμανιας, πιστή στην παράδοση που έχει δημιουργήσει στο οικοσύστημα της Apple, παραδίδει για άλλη μια φορά μια εξαιρετική εφαρμογή γεμάτη από καινοτόμες ιδέες και άρτια υλοποίηση. Το Spark αποτελεί ίσως την καλύτερη 3rd Party εφαρμογή Email Client για το iOS/ macOS υποστηρίζοντας το σύνολο των διαθέσιμων email providers/ protocols, και φέρνοντας ενδιαφέρουσες λειτουργίες όπως
push notifications, snoozing emails, reminders, undo send, send later, calendar κ.ά. ενώ έχει και αρκετές επιλογές παραμετροποίησης. Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ για iOS και από εδώ για macOS ενώ η εφαρμογή θα έρθει σύντομα και για Windows, Android, web.