Σε μερικές ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις προχώρησε σήμερα η Google, με έμφαση στη δημοφιλή υπηρεσία Gmail. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε το ανανεωμένο UΙ για το web, με σκοπό να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας των χρηστών της.

Η βασική ιδέα σε επίπεδο χρηστικότητας είναι η δυνατότητα ο χρήστης να κάνει περισσότερα χωρίς να χρειαστεί να αφήσει το inbox του. Ο χρήστης μπορεί να κλικάρει συνημμένα, όπως φωτογραφίες, χωρίς την ανάγκη να ανοίξει ή να σκρολάρει ανάμεσα σε μεγάλες συζητήσεις, ενώ του παρέχεται και η δυνατότητα για snooze στα εισερχόμενα του μηνύματα, έτσι ώστε να τα διαβάσει αργότερα, όταν αυτός το επιθυμεί, ενώ τέλος προσφέρεται πλήρης διαδραστικότητα με τις υπόλοιπες υπηρεσίας της εταιρίας, όπως Google Calendar, Keep αλλά και το ολόφρεσκο Tasks (διαθέσιμο σε Android και iOS).

 

 

 

 

Επιπλέον το Gmail σας ‘σκουντά’ (nudge) για να επανέλθετε σε μηνύματα (follow up) και να απαντήσετε, ενώ το Smart Reply που είδαμε στις mobile εφαρμογές έρχεται κι αυτό με τη σειρά του στην web έκδοση.

Επιπλέον στην mobile εφαρμογή έρχονται  high-priority notifications, για να μην αποσπάστε από μη σημαντικά  emails, ενώ το Gmailθα ξεκινήσει να προτείνει unsubscribe από newsletters που πλέον δεν σας ενδιαφέρουν.

Τέλος, έρχεται μια νέα ειδοποίηση για πιθανά κακόβουλα emails, αλλά κι ένα νέο εμπιστευτικό mode, όπου απενεργοποιεί επιλογές όπως αντιγραφή, προώθηση ή κατέβασμα, χρήσιμο στις περιπτώσεις όπου αποστέλλετε ευαίσθητα δεδομένα ΄πως οικονομικά στοιχεία ή προσωπικούς κωδικούς, ενώ μπορείτε να θέσετε ημερομηνία/ ώρα λήξης ενός μηνύματος, για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην πληροφορία που μοιράζεστε με τους παραλήπτες.

[Source]