Μια νέα ενδιαφέρουσα εφαρμογή έρχεται από την Microsoft για την εύκολη μεταφορά των φωτογραφιών σας στον υπολογιστή σας, αρκεί αυτός να τρέχει Windows 10.

Η Apple αν και κατασκευάζει εκπληκτικά προϊόντα δεν έχει αποβάλει ακόμα την εμμονή της στο να κάνει τη ζωή κάθε ανθρώπου, που δεν έχει επενδύσει 100% στο οικοσύστημα της δύσκολη. Ενώ η μεταφορά φωτογραφιών στο  macOS είναι κάτι απλό και τετριμμένο τόσο ασύρματα, όσο και ενσύρματα, σε οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό δεν είναι. Ειδικά στα Windows, οι λύσεις εκτός του ότι δεν είναι αξιόπιστες, δεν είναι και δωρεάν όταν πρόκειται για ενσύρματη μεταφορά, ενώ η ασύρματη προϋποθέτει την ταυτόχρονη σύνδεση του τηλεφώνου σας και του υπολογιστή στο ίδιο ασύρματο δίκτυο.

Η Microsoft, πιστή στην στρατηγική της για προσφορά των υπηρεσιών και εφαρμογών της στο iOS λοιπόν, διέθεσε μια αντίστοιχη εφαρμογή για την απροβλημάτιστη μεταφορά των φωτογραφιών σας στο PC, με μοναδική προϋπόθεση αυτός να τρέχει  Windows 10. Η μεταφορά γίνεται με την χρήση της εφαρμογής Photos που έχουν ενσωματωμένη τα Windows.

Προκειμένου λοιπόν να γίνει η μεταφορά:

  1. Σιγουρευτείτε πως οι δύο συσκευές είναι στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Αξίζει να τονίσουμε, πως δεν θα χρειαστεί internet για την μεταφορά, τα αρχεία σας δεν θα περάσουν από κανέναν 3rd party server και τοπικά θα μεταφερθούν από την μια συσκευή στην άλλη.
  2. Ανοίξτε την εφαρμογή Photos στο PC.
  3. Κάντε κλικ στις τρεις κουκίδες (…)
  4. Κάτω από το Preview (Προεπισκόπηση) ενεργοποιήστε το Help Microsoft test the mobile import over W-Fi feature
  5. Κλείστε και ξανανοίξτε την εφαρμογή
  6. Επιλέξτε Import

Εφόσον εμφανιστεί στην οθόνη σας ένα QR Code, είστε έτοιμοι, απλά πηγαίντε στο τηλέφωνο σας, πατήστε στην αποστολή φωτογραφιών και σκανάρετε τον κωδικό. Στην συνέχεια προχωράτε με την επιλογή των φωτογραφιών που θέλετε να στείλετε.

H Microsoft δεν ανακαλύπτει τον τροχό, καθώς αντίστοιχες εφαρμογές κυκλοφορούν χρόνια τώρα στο App Store. Προφανώς στόχος της είναι να μεταφέρει το επιχειρηματικό της μοντέλο στην προσφορά υπηρεσιών και λύσεων σε τρίτα λειτουργικά συστήματα, αφού βλέπει πως ο ανταγωνισμός πλέον είναι μεγάλος, και εκεί υπάρχει τρόπος να αντλήσει έσοδα αντισταθμίζοντας την χασούρα από τα Windows. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι δωρεάν, και βοηθά τόσο στο boosting των Windows 10 έναντι παλιότερων λειτουργικών της εταιρίας, αλλά και στην καθιέρωση της εταιρίας στην συνείδηση των Mac users.

Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.