Η Apple έδωσε εχθές στην κυκλοφορία την 2η δοκιμαστική έκδοση του iOS 11.3 για developers, με την δημόσια να αναμένεται σύντομα, στην οποία φέρνει την περιβόητη νέα λειτουργία διαχείρισης της επεξεργαστικής ισχύς του παλιού σας iPhone, με πεσμένη μπαταριά. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι νέο μας φέρνει.

Αρχικά, την νέα αυτή λειτουργία θα ονομάζεται  Υγεία Μπαταρίας και θα την βρείτε στις Ρυθμίσεις / Μπαταρία / Υγεία Μπαταρίας, ενώ η Apple φροντίζει να μας ενημερώσει πως κι αυτή με την σειρά της είναι σε δοκιμαστική έκδοση. Στους χρήστες λοιπόν, κι εφόσον το λειτουργικό αποφασίσει, πως η μπαταρία έχει πιάσει τα απαραίτητα επίπεδα για υποχρονισμό του κινητού, θα δίνεται μια επιλογή να ενεργοποιήσουν ή όχι την διαχείριση μέγιστης απόδοσης του τηλεφώνου τους.

Αρχικά η επιλογή διαχείρισης απόδοσης θα είναι απενεργοποιημένη, ενώ θα ενεργοποιείται μετά τον πρώτο αναπάντεχο  τερματισμό της λειτουργίας του τηλεφώνου σας. Υποστηρίζεται στα μοντέλα 6,6 Plus, 6s, 6s Plus, 7 και 7Plus με την Apple να λέει πως τα 8, 8 Plus  και Χ λόγω χρήσης προηγμένου υλικού και εξελιγμένης σχεδίασης λογισμικού παρέχουν  καλύτερη αξιοποίηση/διαχείριση της ενέργειας με αποτέλεσμα να μην κρίνεται απαραίτητη η παρουσία της λειτουργίας. Μεταξύ μας, κάτι τέτοιο θα έπληττε ενδεχομένως τις πωλήσεις στα κινητά της τωρινής γενιάς της Apple,  οπότε αυτός είναι πιθανότατα κι ο λόγος μη υποστήριξης.

Παράλληλα δίνεται επιτέλους η δυνατότητα να βλέπουμε το επίπεδο φθοράς της μπαταρίας απευθείας μέσω από την συσκευή μας. Μέχρι τώρα η λειτουργία αυτή ήταν προσβάσιμη μόνο μέσω των διαγνωστικών εργαλείων της εταιρίας και μόνο σε εξουσιοδοτημένους service providers. Η μπαταρία ξεκινά από επίπεδο 100% και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να φτάσει το 80% στους 500 κύκλους φόρτισης.

Πηγή: iPhone Battery and Performance