Μόλις έγινε διαθέσιμη η νέα έκδοση του Google Chrome 64 για macOS, Windows και Linux, και φέρνει σημαντικές προσθήκες και βελτιώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Google αναβάθμισε την JavaScript μηχανή της, εμποδίζοντας έτσι επίδοξους hackers να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες Meltdown και Spectre . Παράλληλα εμποδίζει τα περίεργα και απανωτά redirects, που μπορεί να έχετε συναντήσει κατά την περιήγησή σας, καθώς πλέον οι χρήστες θα παραμένουν στην ιστοσελίδα όπου βρίσκονται, ενώ τα redirects θα εμφανίζονται συγκεντρωμένα στην infobar.

Παράλληλα, ο νέος pop-up blocker δεν επιτρέπει σε ιστοσελίδες να παραπλανούν χρήστες με διάφανα layers που λειτουργούν σαν αόρατα links προς νέες διευθύνσεις. Επιπλέον, τα video θα ξεκινούν την αυτόματη αναπαραγωγή τους μόνο εφόσον ο ήχος είναι απενεργοποιημένος ή αν ο χρήστης δείξει ενδιαφέρον για αυτά. Τέλος, εφόσον τρέχετε λειτουργικό σύστημα Windows 10 Falls Creators Update και το υποστηρίζει η GPU σας, ο νέος Chrome υποστηρίζει HDR περιεχόμενο.

Για να προχωρήσετε σε update, αρκεί να πάτε στο Menu / Help / About Google Chrome και θα ξεκινήσει αυτόματα το κατέβασμα και η εγκατάσταση του.