Καλή χρονία μας ευχήθηκε πριν λίγες ώρες το ΗΒΟ με τον τρόπο του και εξηγούμαι. Το 2018 πολλοί πιστεύαμε πως ήταν η χρονιά που θα δούμε τα τελευταία 6 επεισόδια της πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς στα χρονικά, του Game of Thrones, αλλά τελικά λογαριάζαμε δίχως τον ξενοδόχο.

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγες ώρες μέσα από μια ανάρτηση του ίδιου του καναλιού, η σειρά θα έρθει στις οθόνες μας το 2019, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστό, πότε μεσα στο έτος. Οι φήμες είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, με τους δημιουργούς να φαίρεται πως χρειαζόντουσαν επιπλέον χρόνο για να μπορέσουν να φέρουν στους τηλεθεατές της σειράς το απόλυτο κλείσιμο στην απόλθτη τηλεοπτική σειρά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που ένας κύκλος της σειράς καθυστερεί από την καθιερωμένη ετήσια προβολή του την άνοιξη του εκάστοτε έτους. Ο 7ος κύκλο καθυστέρησε αρκετούς μήνες, για να προβληθεί τελικά το καλοκαίρι του 2017, με τον λόγο καθυστέρησης να είναι η ανάγκη για χειμερινά γυρίσματα τον χειμώνα 2016-2017.

Στο ενδιάμεσο βέβαια (μέσα στο 2018) το ΗΒΟ θα προβάλει τον δεύτερο κύκλο μιας άλλης επίσης άκρως επιτυχημένης (και ακριβής) παραγωγής, του Westworld, του οποίου ο πρώτος κύκλος τελείωσε στο τέλος του 2016, και δεδομένου το hype που υπάρχει γύρω κι από αυτή τη σειρά, είναι λογικό το κανάλι να μην θέλει την ταυτόχρονη προσοχή του κόσμου και στα δύο διαμάντια της.

Επίσης αξίζει να υπενθυμίσω, πως το κανάλι βρίσκεται σε διαδικασία pre-production 5 spin offs του GoT (χωρίς να είναι ακόμα γνωστό το πόσα/ποια θα φτάσουν σε επίπεδο παραγωγής), αλλά αυτό που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι είναι, πως στην τελική παραγωγή θα εμπλέκεται ο συγγραφέας των βιβλίων A Song of Ice and Fire George R. R. Martin, ενώ κανένα από τα 5 δεν θα πραγματεύεται τα γεγονότα της επανάστασης του Robert Baratheon, καθώς όπως δήλωση ο Martin, πρόκειται για γεγονότα που μέχρι το τέλος της αρχικής ιστορίας θα είναι ήδη γνωστά στους αναγνώστες/ τηλεθεατές.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί, πως υπάρχει μια κρυφή ελπίδα για το επόμενο βιβλίο της σειράς να κυκλοφορεί μέσα στο 2018, ενώ θα έχουμε τελικά το απότυτο παράδοξο, η σειρά να κλείσει την ιστορία πριν από τα αυθεντικά βιβλία, με πολύ πιθανό ενδεχόμενο τα βιβλία ιστορικά να αποκλίνουν εντελώς από το τέλος της τηλεοπτικής σειράς!