Σε μια όχι και τόσο συνηθισμένη κίνηση, η Apple χθες Σάββατο έδωσε στην κυκλοφορία την τελική έκδοση του iOS 11.2.
Η αλήθεια είναι πως η κυκλοφορία της εν λόγω έκδοσης ήταν ζήτημα ημερών με την τελευταία beta να έχει κυκλοφορήσει πριν λίγες ημέρες σαν GM, αλλά οι εξελίξεις με ένα bug, που εμφανίστηκε στις 2/12 και άρχισε να επηρεάζει σημαντικά μεγάλο αριθμό χρηστών από ότι φαίνεται ήταν κι ο λόγος που ώθησε στην κυκλοφορία της τελικής έκδοσης μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Το εν λόγω bug οδήγησε τις συσκευές πολλών χρηστών σε αλλεπάλληλα reboots χωρίς συγκεκριμένο λόγο όταν λάμβαναν τοπικές ειδοποιήσεις από 3rd party εφαρμογές, και εντελώς περίεργα εμφανίστηκε σε όλους τους χρήστες (που έτρεχαν το 11.1.2) όταν η ημερομηνία της συσκευής έδειξε 2 Δεκεμβρίου!
Παράλληλα με αυτό το fix, η νέα έκδοση του λειτουργικού υποστηρίζει πλέον την λειτουργία Apple Pay Cash, ένα σύστημα πληρωμής peer-to-peer όπου επιτρέπει στους χρήστες να περνούν χρήματα ο ένας στον άλλο, αλλά και γρηγορότερες ταχύτητες ασύρματης φόρτισης, καθώς η ταχύτητά που υποστηρίζεται πλέον από τα iPhones 8, 8+ και Χ είναι 7,5 W (πριν ήταν 5 W).
Συνιστάται να προχωρήσετε άμεσα σε αναβάθμιση αν τρέχετε το 11.1.2, ενώ όπως πάντα προχωρήστε σε ένα backup πριν την αναβάθμιση!