Η GoPro ανακοίνωσε την 6 γενιά της υπερεπιτυχημένης action camera της Hero Black. Η GoPro Hero 6, διάδοχος του περσυνού μοντέλου Hero 5 διατηρεί το ίδιο form factor και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, αλλά έρχεται με αυξημένη ιπποδύναμη που την καθιστά πραγματικό όπλο.

Συγκεκριμένα το φετινό μοντέλο είναι πλέον σε θέση να τραβήξει 4Κ σε 60 fps ενώ παράλληλα έρχεται με αρκετά καλύτερη απόδοση στα video και φωτογραφίες. Παράλληλα δύναται να τραβήξει 2.7Κ σε 120 fps  και 1080p σε 240fps, προσφέροντας πλέον μια μεγάλη γκάμα σε high frame rate, ένα χαρακτηριστικό που θα λατρέψουν οι αθλητές αλλά και όσοι αρέσκονται στο να έχουν απόλυτα smooth slow motion videos, ενώ σε φωτογραφίες μπορεί να κάνει capture 12 mpx JPEG/ Raw με HDR!

Όλα αυτά είναι σε θέση να τα φέρει εις πέρας με την χρήση ενός νέου custom επεξεργαστή, τον οποίο η εταιρία ονομάζει Socionext, και είναι αρκετά αποδοτικότερος από τον προηγούμενο Ambarella  τον οποίο χρησιμοποιεί και ο ανταγωνισμός (ιδιαίτερα από Κίνα), γεγονός που θα επιτρέψει στην εταιρία να διαφοροποιηθεί περισσότερο.

 

Παράλληλα η νέα κάμερα έρχεται με το ίδιο αδιάβροχο housing της Hero 5 (μέχρι 33 πόδια κάτω από το νερό), σταθεροποιητή εικόνας, Wi-Fi 5GHz για γρήγορη μεταφορά τον αρχείων σε smartphones και tablets μέσω της ανανεωμένης της εφαρμογής, οθόνη αφής 2 ιντσών LCD , φωνητικές εντολές αλλά και auto-editing.

Επιπλέον ανακοινώθηκε και η εμπορική πρόταση της εταιρίας στις κάμερες 360 μοιρών, η GoPro Fusion. Η κάμερα είναι ικανή για 5.2Κ σφαιρικό βίντεο στα 30 fps και 3K σφαιρικό βίντεο στα 60 fps καθώς και 198 mpx σφαιρικές φωτογραφίες. Για να τα πετύχει όλα αυτά η κάμερα κάνει χρήση 2 φακών ικανών να κάνουν capture σε 180 μοίρες, τοποθετημένες η μια εμπρός και η άλλη πίσω, καταφέρνοντας με έξυπνο τρόπο την απροβλημάτιστη ένωση της εικόνας και της δημιουργίας αίσθησης μια αψεγάδιαστης συνέχειας. Παράλληλα η εταιρία επιτρέπει μια νέα τεχνολογία, την οποία αποκαλεί over-capture, και η οποία επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν ολόκληρη τη σκηνή, και στην συνέχεια με χρήση software να κρατήσουν τις γωνίες θέασης που επιθυμούν, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό και άκρως ρεαλιστικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται στα βίντεο που διέθεσε παρακάτω.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως δεν έγινε καμία αναφορά στην σειρά Hero Session, την entry πρόταση της εταιρίας μέχρι πέρισυ. Οι κάμερες έρχονται με αρκετά premium τιμές, με την επίσημη τιμή στην Ελλάδα να είναι στα 569 €, ενώ η Fusion είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στις ΗΠΑ στα $699 (προ φόρων).