H Apple χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις μόλις ανακοίνωσε τα τρία νέα της μοντέλα. Όπως αναμενόταν αναβάθμισε εσωτερικά τα περσινά της μοντέλα κι έδωσε στην κυκλοφορία τα iPhone 8 και 8 Plus, ενώ παράλληλα τιμώντας την συμπλήρωση δέκα ετών από την κυκλοφορία του πρώτου της μοντέλου, ανακοίνωσε το Χ (το οποίο προφέρεται iPhone 10), το οποίο εγκαινιάζει μια νέα σχεδιαστική εποχή για την εταιρία, καθώς αποτελεί το πρώτο της τηλέφωνο με οθόνη edge to edge, χωρίς δηλαδή περιθώρια πέριξ της, και φυσικά χωρίς φυσικό πλήκτρο στην πρόσοψη του τηλεφώνου.

Οι αλλαγές στο νέο αυτό μοντέλο δεν σταματούν αλλά ξεκινάνε από εκεί, καθώς το νέο μοντέλο αφήνει πίσω το Touch ID προς χάρη ενός νέου συστήματος αναγνώρισης προσώπου, το οποίο η εταιρία ονομάζει Face ID και το οποίο κάνει χρήση διαφόρων αισθητήρων αλλά και convolutional neural networks για την αναγνώριση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (φωτισμού, φυσικής αλλαγής στο πρόσωπο,  make up κλπ). Παράλληλα το τηλέφωνο είναι το πρώτο που διαθέτει οθόνη διάστασης 5.8 ιντσών και τεχνολογίας OLED για ακόμα καλύτερη πιστότητα και ζωντάνια χρωμάτων.

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε μερικά χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων, κάποια από αυτά πιθανώς τα γνωρίζετε ενώ κάποια ίσως σας έχουν διαφύγει. Σίγουρα οι αλλαγές στην εμπειρία χρήσης του Χ είναι πολλές και δεν μπορούμε ακόμα να ξέρουμε επακριβώς ποιες είναι, ενώ προφανώς ό,τι ισχύει για το 8 ισχύει και για το 8 Plus, όχι όμως το αντίστροφο.

iPhone 8 (και 8 Plus)

 • Υποστηρίζει πλέον ασύρματη φόρτιση (συμβατό QI φορτιστές), που σημαίνει πως αρκεί να τοποθετείτε πλέον την συσκευή πάνω στην βάση για την φόρτιση, χωρίς να συνδέεται κάποιο καλώδιο επάνω της. Η τεχνολογία είναι διαθέσιμη και στο Χ, αλλά καμία από τις τρεις συσκευές δεν έρχεται με τέτοιο φορτιστή, οπότε θα είναι ένα επιπλέον κόστος.
 • Όλα τα μοντέλα έρχονται με το νέο Α11 Bionic επεξεργαστή της Apple, ο οποίος σύμφωνα με όσα benchmarks έχουν διαρρεύσει θα είναι ότι πιο γρήγορο έχουμε δει σε mobile συσκευή, πλησιάζοντας σε επιδόσεις φορητούς υπολογιστές, αλλά και κρούοντας το καμπανάκι για την Intel, καθώς δεν είναι μακρινό πλέον το σενάριο η πρώτη να μην «έχει ανάγκη» την δεύτερη σαν προμηθευτή CPUs στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της. Δεν γνωρίζουμε ακόμα που είναι χρονισμένοι οι επεξεργαστές, αλλά δεν αποκλείεται του Χ να είναι πιο ψηλά (όπως είχαμε δει στο παρελθόν στην σειρά iPad pro).
 • Όλες οι συσκευές θα έχουν την ίδια κυρίως κάμερα, η οποία είναι 12 mpx f/1.8 με μεγαλύτερο και γρηγορότερο αισθητήρα από την σειρά 7. Σε ότι αφορά το βίντεο, είναι εφικτή η καταγραφή 4Κ σε 24, 30 αλλά και 60 fps, ενώ υπάρχει και Optical Image Stabilization.
 • H οθόνη σε όλα τα μοντέλα υποστηρίζει την τεχνολογία True Tone, όπου η θερμοκρασία των χρωμάτων της οθόνης προσαρμόζεται στον περιβάλλοντα χώρο (η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιείται/ απενεργοποιείται κατά το δοκούν).
 • Οι θήκες που προορίζονται για τα 7/ 7 Plus είναι πλήρως συμβατές με τα νέα μοντέλα, παρ΄ oλα αυτά τα νέα μοντέλα είναι ελάχιστα πιο παχιά από τα περσυνά.
 • Η συσκευασία περιλαμβάνει καλώδιο Lightning to USB-A σε όλα τα μοντέλα, που σημαίνει πως όποιος έχει νεότερο μοντέλο MacBook / Pro θα χρειαστεί να προμηθευτεί είτε κάποιο αντάπτορα, είτε το καλώδιο της Apple (είναι η μοναδική προς το παρόν που προσφέρει τέτοια επιλογή) Lightning to USB-C .
 • Όλες οι συσκευές υποστηρίζουν Fast Charging τεχνολογία, αλλά πριν βιαστείτε να χαρείτε, η χρήση της απαιτεί επιπλέον φορτιστή, καθώς με την συσκευή έρχεται ο βασικός, ενώ για την γρήγορη φόρτιση (50% σε μισή ώρα) θα χρειαστείτε τόσο τον 29 W φορτιστή της Apple, όσο και το προαναφερθέν καλώδιο Lightning to USB-C. Στην αγορά εκτός από τον φορτιστή της Apple κυκλοφορούν και προτάσεις από άλλες αξιόπιστες εταιρίες , όπως η Anker. Σε κάθε περίπτωση το κόστος θα ανέβει (σε τιμές ΗΠΑ) κοντά στα 75$ προ φόρων.
 • Δεν έχει ανακοινωθεί η χωρητικότητα της μπαταρίας, αλλά η εταιρία υπόσχεται σχεδόν την ίδια αυτονομία με το iPhone 7 (όχι και τόσο τεκμηριωμένα specs..)
 • Η οθόνη παραμένει 4.7 ιντσών με ανάλυση 1334*750 LCD.
 • Το νέο Portrait Lightning χαρακτηριστικό αποτελεί προνόμιο μόνο των νέων dual camera iPhones, δηλαδή 8 Plus και Χ.
 • Το Touch ID button είναι ίδιας γενιάς με της σειράς 7.
 • Όλα έρχονται σε επιλογές 64 GB και 265 GB αποθηκευτικού χώρου.
 • Όλες οι συσκευές είναι IP67 αδιάβροχες και ανθεκτικές στη σκόνη.
 • Όλες οι συσκευές έχουν 3D Touch, και το ίδιο γυαλί στην πλάτη  (για να υποστηρίζεται το wireless charging)
 • Όλες οι συσκευές μοιράζονται τις ίδιες δυνατότητες στην καταγραφή video (4K: 60,30,24 fps, 1080p slo-mo: 240,120 fps)

iPhone 8 Plus

 • Το μεγαλύτερο αδερφάκι του 8 έρχεται με την ίδια με πέρυσι 5,5 ιντσών οθόνη ανάλυσης 1920*1080 και τεχνολογίας LCD, True Tone.
 • Έχει και δεύτερο αισθητήρα f/ 2.8 για zoom λήψεις (portait mode) ο οποίος όμως δεν έρχεται με OIS.
 • Έχει την μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα τρία μοντέλα.

iPhone X

 • Διαθέτει εντυπωσιακή οθόνη OLED 5,8 ιντσών και ανάλυσης 2436*1125, ενώ υποστηρίζει και HDR.
 • Έχει μεγαλύτερη οθόνη από το 8 Plus, αλλά σε μέγεθος είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το 8.
 • Για το ξεκλείδωμα της οθόνης χρησιμοποιείται το νέο σύστημα Face ID.
 • Το οποίο επιτρέπει την χρήση Portrait Mode και στην μπροστινή κάμερα, για ακόμα καλύτερες selfies.
 • Ο δεύτερος φακός του τηλεφώνου είναι f/2.4 (δηλαδή γρηγορότερος από αυτόν του 8 Plus) ενώ διαθέτει κι αυτός OIS (εν αντίθεση με το 8 Plus που έχει μόνο στην κύρια κάμερα).
 • Είναι το ακριβότερο iPhone που είδαμε ποτέ, με τις επίσημες τιμές στην Ευρώπη να ξεκινάνε από τα € 1.149 (Γερμανία).
 • Η έλλειψη του home button οδηγεί σε μια σειρά από αλλαγές στην εμπειρία χρήσης, με βασική το ότι για να γυρίσεις στην Home Screen χρειάζεσαι ένα swipe από το κάτω μέρος της οθόνης, για να ανοίξεις το multitasking view ένα παρατεταμένο ένα swipe από το κάτω μέρος της οθόνης, το Control Center βρίσκεται με ένα swipe down από το πάνω δεξί μέρος της οθόνης, το Notification Center αντίστοιχα από αριστερά ή το κέντρο, ενώ πλέον έχει καταργηθεί το Reachability. Eπίσης υπάρχουν μερικές αλλαγές οπτικές όπως το ότι στο επάνω δεξιά μέρος της Status Bar δεν χωρά να φαίνεται το ποσοστό της μπαταρίας, επομένως η προεπισκόπηση του περιορίζεται στην χρήση του widget στο NC, τα screenshots έχουν νέα shortcuts, η Siri ενεργοποιείται από το Power Buttom, και άλλα.