Στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης Gamescom η Microsoft έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο Xbox One X, την νέα της κονσόλα η οποία υπόσχεται επιδόσεις αντίστοιχες ενός high end PC.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την συλλεκτική έκδοση της κονσόλας, που ακούει στο όνομα Project Scorpio, και δεν είναι άλλη από την κωδική ονομασία της κονσόλας από την στιγμή που έγινε γνωστή η ανάπτυξη της. Η συλλεκτική αυτή έκδοση θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο stock, ενώ το σασί θα είναι διαφορετικό, με έντονο άρωμα από την πρώτη γενιά του Xbox, αλλά και την κωδική ονομασία Project Scorpio να είναι χαραγμένη τόσο στην κονσόλα όσο και στο χειριστήριο που θα έρχεται μαζί.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ένα νέο bundle του Xbox One S μαζί με το επερχόμενο Middle Earth: Shadow of War, καθώς και μια λίστα με 100 τίτλους, οι οποίοι θα λάβουν update για να εκμεταλλεύονται την δύναμη της νέας κονσόλας, και να αποδίδουν τα εντυπωσιακά γραφικά που η Microsoft υπόσχεται.

Στα specs της κονσόλας συναντάμε: υπολογιστική δύναμη 6 Teraflop, με μνήμη RAM 12 GB, σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1 ΤΒ, τεχνολογίες DTS X και Dolby Atmos, HDR και γραφικά  native 4Κ.