Διαθέσιμη έγινε η public beta για την επερχόμενη έκδοση του macOS,  High Sierra, η οποία όπως προεξοφλεί και το όνομα της, αποτελεί μια πιο ραφινάτη έκδοση της  Sierra.

Γενικά η νέα έκδοση δεν έρχεται για να αλλάξει τις ζωές των χρηστών, καθώς δεν φέρνει μαζί της σημαντικές προσθήκες, με εξαίρεση ίσως την υιοθέτηση του νέου file system της εταιρίας AFS, το οποίο υπόσχεται να εκμεταλλευτεί καλύτερα το σύγχρονο hardware και να βελτιώσει τις επιδόσεις και την διαχείριση του χώρου στους υπολογιστές των χρηστών. Άλλες σημαντικές προσθήκες στην βελτίωση των επιδόσεων αποτελεί η νέα έκδοση του Metal, του API της εταιρίας για την καλύτερη διαχείριση των γραφικών, και την εκμετάλλευση τους τόσο για ML όσο και για δημιουργία VR υλικού και χρήση εξωτερικών καρτών γραφικών.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση της ανοιχτής beta οπότε είναι πιθανό να μην είναι όσο σταθερή θα επιθυμούσατε, οπότε προχωρήστε με προσοχή, ενώ συνιστάται ένα Time Machine backup, όπως πριν από κάθε μικρή ή μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού σας.