Διαθέσιμη εδώ και λίγες ώρες έγινε η 1η public beta για το iOS 11. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει την νέα έκδοση του λειτουργικού, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες beta που προηγούνται μερικές ημέρες και απευθύνονται σε developers. Πρακτικά η νέα έκδοση είναι αρκετά ώριμη έτσι ώστε να περάσει σε public testing.  Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε πριν προσχωρήσετε όμως είναι, πως η έκδοση δεν είναι αρκετά σταθερή ακόμα, με αποτέλεσμα την πιθανή παρουσίαση επιπλοκών, οπότε δεν συστήνεται το πέρασμα της στην βασική σας συσκευή (iPhone ή iPad).

Για να μπορέσει κάποιος να την περάσει, αρκεί να περάσει το beta profile από την σελίδα της Apple εδώ, ενώ καλό είναι να γνωρίζετε, πως αν κάνετε backup με το iOS 11, ένα γύρισμα στην έκδοση 10 δεν θα επαναφέρει το backup αυτό, αλλά το τελευταίο που είχατε κρατήσει με την 10, οπότε για καλό και για κακό κρατήστε ένα καινούργιο αντίγραφο ασφαλείας πριν προχωρήσετε.

Για να επανέλθετε στην έκδοση iOS 10 θα χρειαστεί να κάνετε ολική επαναφορά του τηλεφώνου. Τα βήματα περιγράφονται εδώ.  Τέλος μία λίστα με τις βασικές προσθήκες της νέας έκδοσης του λειτουργικού μπορείτε να βρείτε εδώ.