Με την έλευση του iOS 10.3 η Cosmote εγκαινίασε τις υπηρεσίες VoWiFi και VoLTE. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως γίνεται χρήση του διαδικτύου για την δρομολόγηση των κλήσεων, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα των κλήσεων, ειδικά στις περιπτώσεις που έχουμε ασθενές σήμερα, αλλά ευζωνική σύνδεση internet.

Δυστυχώς η υπηρεσία προς το παρόν παρέχεται μόνο από την Cosmote και μόνο για τους κατόχους συμβολαίων.

Για την ενεργοποίηση αρκεί να πλοηγηθείτε στο

Settings – Phone – Wi-Fi Calling – On αλλά και να στείλετε την λέξη wificalling στο 1333. Μετά την αναβάθμιση σε 10.3 η Cosmote σας ενημερώνει και για την αναβάθμιση των Carrier Settings στην έκδοση 28.3.

αλλά και να στείλετε την λέξη wificall στο 1333. Μετά την αναβάθμιση σε 10.3 η Cosmote σας ενημερώνει και για την αναβάθμιση των Carrier Settings στην έκδοση 28.3.

 Συμβατές είναι οι συσκευές iPhone 6 και μεταγενέστερες καθώς και τα Samsung Galaxy S7 & Samsung Galaxy S7 Εdge με τον αριθμό τους να αυξάνεται στο μέλλον σύμφωνα με την εταιρία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Cosmote.

Η επικοινωνία σου αλλάζει με την νέα υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling

Mόλις ξεκίνησε η νέα εποχή κινητής τηλεφωνίας!

Για σένα που θες να απολαμβάνεις πάντα τις πιο προηγμένες δυνατότητες δικτύου, φέρνουμε πρώτοι τις υπηρεσίες Voice over WiFi (VoWiFi) και Voice over LTE (VoLTE), για να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο την επικοινωνία σου.

Με την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling, τώρα μπορείς:

να πραγματοποιείς κλήσεις κινητής και να στέλνεις SMS από οποιοδήποτε σημείο εσωτερικού, εξωτερικού ή υπόγειου χώρου, με σύνδεση WiFi, όταν το σήμα κινητής περιορίζεται

να επικοινωνείς ταχύτερα και χωρίς διακοπές

να επεκτείνεις σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σου καθώς η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται

To COSMOTE WiFi Calling προσφέρεται στους συνδρομητές συμβολαίου, που διαθέτουν συσκευές Samsung Galaxy S7 & Samsung Galaxy S7 Εdge. Η Ο αριθμός των συμβατών συσκευών θα αυξάνεται συνεχώς.

Αναβάθμισε τώρα και εσύ την επικοινωνία σου με την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling, χωρίς επιπλέον χρέωση και χρήση πρόσθετων εφαρμογών.

COSMOTE WiFi Calling – Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις

1. Τι είναι το COSMOTE WiFi Calling και τι μου προσφέρει;

Η υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών VoWiFi (Voice over WiFi) και VoLTE (Voice over LTE). Συγκεκριμένα, με το VoWiFi οι συνδρομητές κινητής COSMOTE μπορούν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις και SMS ακόμα και όταν το σήμα τους είναι πολύ περιορισμένο, αρκεί να βρίσκονται στην εμβέλεια οποιουδήποτε δικτύου WiFi, στο οποίο έχουν πρόσβαση. Επίσης, μέσω της τεχνολογίας VoLTE (Voice over LTE), οι κλήσεις κινητής τηλεφωνίας πραγματοποιούνται ταχύτερα, έχουν αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήση δεδομένων κινητής με ταχύτητες 4G/4G+ κατά τη διάρκεια της κλήσης.

2. Πως μπορώ να ενεργοποιήσω την υπηρεσία;

Για να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling αρκεί να στείλεις δωρεάν SMS στο 1333 γράφοντας «WIFICALL».

3. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση και χρήση της υπηρεσίας;

Για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling αρκεί:

1. να είσαι συνδρομητής συμβολαίου COSMOTE Mobile (σύντομα θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία και σε πελάτες Καρτοκινητής και Καρτοσυμβολαίου)

2. να διαθέτεις συμβατή συσκευή. Συγκεκριμένα, προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στα Samsung Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge, ενώ σύντομα θα ενταχθεί και σε περισσότερα μοντέλα.

3. η συσκευή σου να είναι αγορασμένη από το Δίκτυο Πωλήσεων COSMOTE/ΓΕΡΜΑΝΟΣ και να διαθέτει την τελευταία έκδοση λογισμικού. Σε περίπτωση που η συσκευή δεν είναι αγορασμένη από το Δικτύο Πωλήσεων COSMOTE/ΓΕΡΜΑΝΟΣ, υπάρχει η δυνατότητα για αναβάθμιση λογισμικού χωρίς χρέωση στα Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

4. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία με οποιοδήποτε WiFi δίκτυο;

Ναι, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

5. Με την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling, τι αλλάζει στον τρόπο που κάνω κλήσεις σήμερα;

Δεν αλλάζει κάτι στην εμπειρία σου. Η υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling δεν χρειάζεται εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής στο κινητό. Είναι αυτόματα διαθέσιμη μόλις την ενεργοποιήσεις.

6. Υπάρχει χρέωση για την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling;

Όχι. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι δωρεάν, ενώ οι κλήσεις χρεώνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαθέτεις.

7. Έχω σύνδεση Καρτοκινητής/What’s Up/Καρτοσυμβόλαιο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το COSMOTE WiFi Calling;

Όχι. H υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε Καρτοκινητή/What’s Up/Καρτοσυμβόλαιο σύντομα.

8. Πως λειτουργεί η υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling;

Οι κλήσεις πραγματοποιούνται μέσω VoLTE εφόσον υπάρχει κάλυψη 4G, ενώ σε αντίθετη περίπτωση μέσω 2G/3G (όπως και σήμερα). Αν δεν υπάρχει σήμα κινητής, και ταυτόχρονα η συσκευή σου έχει πρόσβαση σε δίκτυο WiFi, τότε οι κλήσεις πραγματοποιούνται μέσω VoWiFi. Στις συσκευές Samsung Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge, υπάρχει η δυνατότητα προεπιλογής του VoWiFi ώστε να δίνεται προτεραιότητα στο WiFi ακόμα και όταν υπάρχει σήμα κινητής (προτείνεται μόνο σε περιπτώσεις που η σύνδεση WiFi είναι καλή και ταυτόχρονα το σήμα κινητής είναι χαμηλό).

9. Αν κατά τη διάρκεια μιας κλήσης μέσω VoWiFi μετακινηθώ εκτός εμβέλειας WiFi, θα διακοπεί η κλήση;

Η κλήση θα συνεχιστεί μέσω VoLTE εφόσον υπάρχει κάλυψη 4G. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την αντίθετη μετάβαση, δηλ. από VoLTE σε VoWiFi.

10. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling εκτός Ελλάδος;

Όχι. Η χρήση της υπηρεσίας ισχύει μόνο για κλήσεις που πραγματοποιούνται εντός Ελλάδας.

11. Κλήσεις προς αριθμούς έκτακτης ανάγκης Οι κλήσεις προς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (πχ. 100, 166, 199, κα.) πραγματοποιούνται μέσω δικτύου κινητής, όπως και σήμερα, και όχι μέσω VoWiFi εκτός από το 112.

12. Φραγές κλήσεων από το κινητό Οι φραγές κλήσεων λειτουργούν κανονικά. Όμως για να ορίσεις νέες φραγές ή να αλλάξεις/καταργήσεις τις υφιστάμενες, κάλεσε την Εξυπηρέτηση Πελατών (Ιδιώτες 13888, Επαγγελματίες 13818)

13. Πως μπορώ να απενεργοποιήσω την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling;

Για να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling αρκεί να στείλεις δωρεάν SMS στο 1333 γράφοντας «END WIFICALL»