Μια νέα και ιδιαίτερα χρήσιμη για τους Έλληνες αναβάθμιση κυκλοφόρησε σήμερα η Google για το GBoard, το εναλλακτικό πληκτρολόγιο της για το iOS. Το Gboard πλέον μιλάει ελληνικά!

Για όποιον δεν γνωρίζει την εφαρμογή της Google, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση από την εταιρία, η οποία εκτός από την πρόβλεψη κειμένου στα ελληνικά ή την γρήγορη πληκτρολόγηση μέσω swipe χειρονομιών, επιπλέον ενσωματώνει emojis, swipe selection με παρατεταμένη αφή στο spacebar, αναζήτηση gifs ή φωτογραφιών αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως πρόγνωση καιρού, τι ώρα δύει ο ήλιος, αποτελέσματα αγώνων και ό, τι άλλο μπορεί να ρωτήσει κανείς το Google!

H εφαρμογή τρέχει αρκετά καλά στο iOS 10.3 (beta3) που δοκιμάστηκε, με μικροκαθυστερήσεις όμως στην εμφάνιση του πληκτρολογίου στο Spotlight, ενώ η συμβίωση της με διάφορες άλλες εφαρμογές όπως Viber, Whatsapp, Messages, Notes και Email ήταν σε γενικές γραμμές απροβλημάτιστη (με μοναδική εξαίρεση το τελικό ς.. το οποίο μόνο χειροκίνητα μπαίνει προς το παρόν). Δυστυχώς η Apple, ακόμα και τώρα, μετά από 2 χρόνια και ισάριθμες εκδόσεις λειτουργικού που υποστηρίζει 3rd party keyboards, δεν έχει καταφέρει να προσφέρει μια bug free εμπειρία, όπως η αλήθεια είναι πως είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο.

Το Gboard μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ, ενώ πλέον υποστηρίζονται όλες οι δημοφιλείς γλώσσες.

*English, Catalan, Croatian, Czech, Danish, Dutch, Finnish, French, German, Greek, Hungarian, Italian, Malay, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Spanish, Swedish, Turkish