Εδώ και καιρό είναι γνωστή η απόφαση της Apple να εισέρθει στην δημιουργία content ψυχαγωγικού περιεχομένου μέσα από τηλεοπτικές παραγωγές. Ο τίτλος της πρώτης θα είναι Planet of the Apps και αυτό που γνωρίζαμε μέχρι εχθές, είναι πως θα πρόκειται για ένα reality show που θα περιστρέφεται γύρω από την δημιουργία εφαρμογών.

Εχθές έγιναν μερικές λεπτομέρειες γνωστές μέσα από μια συνέντευξη του Eddy Cue καθώς και την πρώτη προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο για την σειρά. Το concept λοιπόν θα είναι, πως οι συμμετέχοντες θα έχουν 60 δευτερόλεπτα να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε μια επιτροπή συμβούλων, οι οποίοι και θα αποφασίζουν για την συνέχιση του εγχειρήματος ή όχι. Η επιτροπή θα αποτελείται από γνωστά ονόματα, όπως Gary Vaynerchuk, Gwyneth Paltrow, Will.i.am  και Jessica Alba. Εφόσον η εφαρμογή του διαγωνιζόμενου επιλεχθεί, αυτός θα επιλέγει έναν σύμβουλο, ο οποίος θα να καθοδηγεί τον δημιουργό  καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης, του τεσταρίσματος και της προώθησης της εφαρμογής. Όταν πλέον οι εφαρμογές είναι έτοιμες, ένα ειδικό συμβούλιο θα επιλέξει τον νικητή, ο οποίος θα λάβει το υπερηχητικό ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων σαν επιχορήγηση, καθώς και περίοπτη θέση της εφαρμογής του στο App Store.

H ημερομηνία έναρξης δεν είναι ακόμα γνωστή, αλλά τοποθετείται στην άνοιξη του τρέχοντος έτους ενώ η προβολή θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του Apple Music και μιας dedicated εφαρμογής για τις πλατφόρμες της Apple, ενώ δεν θα περιέχει διαφημίσεις.

Το νέο εγχείρημα της Apple επιλέγει ένα γνωστό και οικείο στους περισσότερους concept, καθώς θυμίζει ιδιαίτερα talent shows τύπου Voice, και ο λόγος είναι προφανής. Να συνδυάσει την ένθερμη αγάπη του κόσμου για την καθημερινή χρήση διαφόρων εφαρμογών, με την ανάμειξη γνωστών προσώπων και ενός ανταγωνιστικού τηλεοπτικού σκηνικού.