Αμέσως μετά την κυκλοφορία του ιος 10.2.1 η Apple κυκλοφόρησε την 1 beta έκδοση για developers της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης 10.3 Αυτή τη φορά το λειτουργικό έρχεται με μια πλειάδα νέων χαρακτηριστικών.

Πιο συγκεκριμένα προστέθηκε η επιλογή για εύρεση των Air Pods μέσα από την εφαρμογή Find My iPhone, συγκεκριμένα Find My AirPods για τον εντοπισμό των AirPods σας, με προεπισκόπηση στον χάρτη αλλά και ηχητικό σήμα από τα ίδια τα ακουστικά. Παράλληλα υπάρχει μια νέα επιλογή Apple ID Profile στο 1ο επίπεδο των Settings, ο χώρος του iCloud αναλύεται πλέον ανά κατηγορία με μια γραφική μπάρα, η Siri θα υποστηρίζει πληρωμές λογαριασμών (μην το περιμένετε στην Ελλάδα σύντομα όμως) ενώ τέλος το λειτουργικό iOS πατάει πλέον πάνω σε καινούργιο File System, το οποίο υπόσχεται μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια.

Στις μικρότερες αλλαγές συναντάμε νέο animation  για το άνοιγμα των εφαρμογών, δυνατότητα προεπισκόπησης του καιρού μέσα από την εφαρμογή Maps με 3D Touch, δυνατότητα νέου πληκτρολογίου για χρήση με το ένα χέρι στα iPad 7.9 και 9.7.

*screenshots: www.macrumors.com