Η απογοήτευση για την μέχρι πρότινος αγαπημένη εφαρμογή για σημειώσεις δεν φαίνεται να έχει σταματημό. Ένα νέο πλήγμα έρχεται για να ταράξει τις ήδη κακές σχέσεις εμπιστοσύνης της υπηρεσίας με τους χρήστες της.

Όπως η εταιρία ανακοίνωσε στους νέους όρους χρήσης της, θα έχει δικαίωμα περιορισμένο τμήμα του προσωπικού της να διαβάζει τις σημειώσεις των χρηστών, με σκοπό να ελέγξει την ακρίβεια νέων Machine Learning αλγορίθμων, πάνω στους οποίους εργάζεται ή για περεταίρω βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει.

Οι χρήστες θα διατηρούν το δικαίωμα να εξαιρεθούν από συγκεκριμένες κατηγορίες, αλλά και πάλι η εταιρία θα διατηρεί το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στις σημειώσεις τους για λόγους καταπάτησης των όρων χρήσης, για προστασία των δικαιωμάτων της εταιρίας ή για συνεργασία της με τις αρμόδιες αρχές εφόσον αυτές της το υπαγορεύσουν.

Είναι η δεύτερη φορά μετά την πρόσφατη αλλαγή στην τιμολογιακή της πολιτική, που η εταιρία ξεσηκώνει τους χρήστες της, και πιθανώς χάσει μερίδα αυτών. Ήδη τα πρώτα σχόλια δεν είναι θετικά για την εταιρία. Με δωρεάν και πιθανώς με λιγότερη πρόσβαση στα δεδομένα τους λύσεις όπως τα Apple Notes και Microsoft OneNote, η Evernote φαίνεται να μπαίνει σε δύσκολα μονοπάτια.

Οι νέοι όροι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις 23 Ιανουαρίου 2017, ενώ μπορείτε να τους διαβάσετε εδώ.