Ένα νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον feature ανακοίνωσε η Google στην τελευταία της αναβάθμιση στο Google Maps iOS.

Συγκεκριμένα πλέον ο χρήστης θα μπορεί να πληροφορείται άμεσα για την κίνηση στους δρόμους της γύρω περιοχής του μέσω ενός νέου εύχρηστου widget, το οποίο μάλιστα ανεβάζει τον αριθμό των προσφερόμενων από την εφαρμογή widgets στα 4 (μαζί με τα Destinations, Nearby και Public Transport).

Εδώ και κάποιο καιρό η Google παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης για την κίνηση τους δρόμους μας και για την Ελλάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως έχετε καλύτερη εκτίμηση του χρόνου, που απαιτείται για κάθε διαδρομή που έχετε ορίσει στην εφαρμογή, ενώ παράλληλα έχετε και μια πρώτης τάξεως αξιόπιστη ενημέρωση για το τι συμβαίνει στον δρόμο για την δουλειά ή την επιστροφή κοκ, έτσι ώστε να αποφύγετε μπλοκαρισμένους δρόμους.

Η διαδικασία ενεργοποίησης είναι εντελώς απλή, ενεργοποιώντας απλά το αντίστοιχο widget. Καλό είναι να γνωρίζετε βέβαια, πως το widget ενημερώνεται κάθε φορά σχεδόν που καλείτε το Notification Centre, ενώ κάνει χρήση και του GPS της συσκευής για τον εντοπισμό της τοποθεσίας σας (με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την αυτονομία της συσκευής σας).

Την εφαρμογή Google Maps για όποιον δεν την έχει ακόμα, μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.