Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί! Και ποιοι είναι οι παλιοί; Όσοι από εσάς γεννηθήκατε στις αρχές της δεκαετίας του 80 ή νωρίτερα και κάνατε τα πρώτα μας βήματα στους υπολογιστές με τα Windows 3.1 ή 95 αποκλείεται να μην έχετε αφιερώσει μερικές έστω ώρες παίζοντας ναρκαλιευτή ή πασιέντζα!

Η Microsoft λοιπόν αποφάσισε να προσφέρει ξανά την αγαπημένη μας πασιέτζα με όλο το αισθητικό κομμάτι της εποχής, ποντάροντας στο αίσθημα νοσταλγίας των φίλων της, αλλά εκμποντερνίζοντας παράλληλα την εμπειρία και διαθέντας την στις σύγχρονες mobile πλατφόρμες.

Η εφαρμογή διαθέτει λοιπόν 5 πασιέτζες, τις Klondike, Spider, FreeCell, Tripeaks και Pyramid, ενώ για να κρατήσει ζωντανό το  ενδιαφέρον των παιχτών θα προσφέρει καθημερινά challenges με την πρόοδο να συγχρονίζεται απροβλημάτιστα ανάμεσα στις διάφορες συσκευές-πλατφόρμες.

Η εφαρμογή είναι μεν δωρεάν, αλλά με in-app purchase για την αφαίρεση των διαφημίσεων, μια κίνηση που η αλήθεια είναι δεν αρμόζει στον εγχείρημα ή το προφίλ της Microsoft.

Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ (iOS) κι εδώ (Android).