Η Apple επιβεβαιώνοντας τις φήμες ανακοίνωσε μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο από την κυκλοφορία των απερχόμενων μοντέλων, αλλά και 25 χρόνια μετά το λανσάρισμα των πρώτων της φορητών υπολογιστών, τους ανανεωμένους   MacBook Pro με σημαντικές καινοτομίες και βελτιώσεις.

Η εταιρία κράτησε το aluminum unibody form factor που έχει καθιερώσει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά επανασχεδιασμένο, έτσι ώστε να έρθει πιο κοντά στη σχεδιαστική φιλοσοφία του νεότερου μέλους της οικογένειας MacBook. Διατίθεται σε 13 και 15 ίντσες, ενώ εκτός από το κλασσικό Silver χρώμα, πλέον προσφέρεται και σε Space Gray. Οι διαστάσεις τους είναι μειωμένες όπως και το βάρος τους, αγγίζοντας το -23% σε όγκο και -17% σε πάχος.

Για να το πετύχουν αυτό εκτός των άλλων, αντικατέστησαν πλήρως το πληκτρολόγιο με την 2η γενιά του Butterfly Mechanism, ενώ παράλληλα σχεδόν διπλασίασαν το μέγεθος του track pad.

Εκτός από το εσωτερικό hardware, το οποίο είναι ανανεωμένο προσφέροντας 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel αλλά και νέους ταχύτερους ssd’s τα βλέμματα συγκεντρώνει η νέα Touch Bar, η οποία αντικατέστησε την γραμμή των function keys στο πληκτρολόγιο, με μια στενόμακρη οθόνη OLED αφής, η οποία είναι πλήρως διαδραστική ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε την στιγμή εκείνη, εκτοξεύοντας την παραγωγικότητα και την ευκολία στο μέγιστο. Ακόμα η Apple μετέφερε επιτέλους και τον γνωστό αισθητήρα  Touch ID στο πλήκτρο On/Off φέρνοντας ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της εμπειρίας χρήσης μιας  iOS συσκευής στο macOS.

Τέλος σημαντικές βελτιώσεις βρίσκουμε στα χρώματα και την φωτεινότητα της οθόνης, αλλά και στα ηχεία του 13′ μοντέλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως οι μοναδικές θύρες που υποστηρίζονται πλέον στα MacBook Pro είναι οι Thunderbolt 3, οι οποίες έχουν ίδιο form factor και είναι πλήρως συμβατές με το USB C, αλλά και η 3.5mm audio jack θύρα για ακουστικά! H τροφοδοσία των υπολογιστών θα γίνεται πλέον από την USB C θύρα, ενώ το μεγάλο (και δυνατότερο) μοντέλο είναι σε θέση να οδηγήσει 4 4Κ οθόνες ταυτόχρονα!

Η Apple ακολουθώντας δυστυχώς την πολιτική που χάραξε με τα νέα iPhones αποφάσισε να ανεβάσει αισθητά τις τιμές των νέων της υπολογιστών, ενώ συγκεκριμένα για το μοντέλο των 13′ προσφέρει και μια υποδεέστερη έκδοση σε specs, η οποία δεν περιλαμβάνει τα Touch Bar και Touch ID ενώ διαθέτει και μόνο 2 θύρες USB C.

Οι τιμές για τα τρία μοντέλα προ φόρων όπως ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ είναι οι εξής:

13′ (no TB): $1499

13′ (TB): $1799

15′ (TB): $2399

ενώ αναλυτικά τα specs τους μπορείτε να τα βρείτε εδώ.