Αν αγοράζετε καλώδια lightning από το Amazon στην προσπάθεια σας να βρείτε κάτι φθηνότερο και πιστοποιημένο MFI, δεν είστε οι μόνοι. Ο γίγαντας των online αγορών προσφέρει μια σημαντική ποικιλία σε καλώδια, από διάφορους κατασκευαστές, ενώ παράλληλα άλλα τα πουλάει ο ίδιος κι άλλα τα πουλάνε τρίτοι μέσα από τις υπηρεσίες του.

Όπως έγινε λοιπόν γνωστό, ένα τεράστιο ποσοστό καλωδίων lightning τα οποία πουλήθηκαν μέσω Amazon (αλλά και Groupon) με κατασκευαστή την Mobile Star είναι όχι μόνο εκτός προδιαγραφών, αλλά όπως ανακοίνωσε η ίδια η Apple παράλληλα με την μήνυση που κατέθεσε, και επικίνδυνα για την ασφάλεια των χρηστών. Η εταιρία έκανε παράνομη χρήση του λογότυπου καθώς και άλλων trademarked υλικών μάρκετινγκ της Apple, προκειμένου να εξαπατήσει τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων πίστευαν, πως αγόραζαν πιστοποιημένα προϊόντα.

Η Amazon έχει ήδη παραδώσει όλο της το stock στην Apple για περεταίρω έρευνα, αποσύροντας από τους καταλόγους της τα εν λόγω καλώδια.

Αν έχετε την οποιαδήποτε υποψία, πως έχετε αγοράσει κι εσείς καλώδιο της παραπάνω εταιρία μέσα από κάποιο κανάλι πωλήσεων από τα παραπάνω, καλό είναι να επικοινωνήσετε με την αντίστοιχη εταιρία για περεταίρω πληροφορίες, ενώ παράλληλα να σταματήσετε την χρήση του.

fake-apple-adapter

Προς αποφυγή αγοράς στο μέλλον fake καλωδίων, καλό είναι να διαβάζεται τις αξιολογήσεις και να μην εμπιστεύεστε τίποτα περίεργο, να έχετε υπόψιν πως τα πιστοποιημένα καλώδια (ειδικά της ίδιας της Apple) είναι σχετικά ακριβά, οπότε χαμηλές τιμές να σας αποτρέπουν, ενώ αν αποφασίσετε να αγοράσετε τρίτων κατασκευαστών, να προτιμάτε επώνυμες λύσεις όπως Belkin, Anker κλπ, των οποίων την αξιοπιστία μπορείτε πολύ εύκολα να πιστοποιήσετε με μια απλή αναζήτηση στο internet.