Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής, και δύο ημέρες μετά το παγκόσμιο λανσάρισμα της, η νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Google Allo είναι διαθέσιμη και στους χρήστες στην Ελλάδα μέσα από τα Play Store και App Store. Η νέα εφαρμογή φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τους μεγάλους αντιπάλους WhatsApp, Viber και γιατί όχι και το imessage.

Η ειδοποιός διαφορά του από την άλλη εφαρμογή της εταιρίας αλλά και του Facebook messenger είναι, πως δεν πατά πάνω σε ένα λογαριασμό για την επικοινωνία (αν και όπως θα σας περιγράψουμε παρακάτω συνδέεται μαζί του) αλλά στο νούμερο του κινητού σας, όπως δηλαδή τα αντιπάλους WhatsApp, Viber.

Η εφαρμογή κάνει όλα τα βασικά, δηλαδή ανταλλαγή μηνυμάτων, αναφορές παράδοσης και ανάγνωσης, υποστηρίζει stickers αλλά και αυξομείωση του μεγέθους της γραμματοσειράς για έμφαση στον τόνο του κάθε μηνύματος, emojis αλλά και ανταλλαγή φωτογραφιών. Παράλληλα πάει ένα βήμα παραπέρα από κάθε άλλη αντίστοιχη εφαρμογή, καθώς περιλαμβάνει το Google Assistant, ένα bot με το οποίο μπορείτε να συζητάνε κάνοντας χρήση φυσικής γλώσσας και θέτοντας ερωτήματα όπως καιρός, μετατροπές ή οποιοδήποτε ερώτημα θα θέτατε στο Google, ενώ μπορεί μέσω ΑΙ αλγορίθμων να μαθαίνει για εσάς, και να σας παρέχει προτεινόμενες απαντήσεις στις συζητήσεις σας με τις επαφές σας.

Εδώ έρχεται το για πολλούς φάουλ της Google, καθώς προκειμένου να βελτιώνει τις υπηρεσίες του Google Assistant, και να παρέχει καλύτερες και πιο εξατομικευμένες προτεινόμενες απαντήσεις στις στιχομυθίες σας, ζητά και έχει a-priori πλήρη πρόσβαση στο τι γράφεται, κάτι που σημαίνει πως η εφαρμογή δεν έχει end-to-end κρυπτογράφηση. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να τρέχετε τις συνομιλίες σας σε incognito mode, με την δυνατότητα αυτόματης διαγραφής ή όχι των συνομιλιών σας μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά και περιορισμένη προβολή πληροφορίας στις ειδοποιήσεις.

Παράλληλα αν έχετε άλλες Google εφαρμογές στην συσκευή σας, συνδεδεμένες με τον  Gmail  λογαριασμό σας, το Allo συνδέεται αυτόματα με αυτόν, κάτι όμως που μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε μέσα από τα settings.

Σε γενικές γραμμές το Allo προσπαθεί φιλόδοξα, να κάνει την διαφορά και να παράσχει το κάτι παραπάνω στην εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων, κυρίως υιοθετώντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα, και δεν είναι άλλο από τις στοχευμένες υπηρεσίες μέσω εξελιγμένων τεχνικών ΑΙ , με κόστος όπως πάντα στην ιδιωτικότητα του καθενός. Δεδομένου πως οι νέες υπηρεσίες, που προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό αφορούν μόνο στην αγγλική γλώσσα, η εφαρμογή έχει δρόμο ακόμα να διανύσει, μέχρι να φτάσει στο σημείο να απευθύνεται σε όλο το φάσμα των χρηστών της.