Σε μια σημαντική αλλαγή προέβη το WhatsApp στους όρους χρήσης του, μια αλλαγή που έχει σκορπίσει αντιδράσεις και δεν χαίρει ιδιαίτερα θετικής αποδοχής. Συγκεκριμένα η εφαρμογή εφεξής θα μοιράζεται τα δεδομένα σας με την μητρική Facebook, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο στοχευμένη και εξατομικευμένη διαφήμιση. Ανάμεσα στα στοιχεία, τα οποία δύναται να διαμοιρασθεί είναι ο προσωπικός τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος δεν θα εμφανίζεται δημοσίως, αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιλογή διαφημίσεων από το Facebook. Η κρυπτογράφηση των μηνυμάτων παραμένει κρυπτογραφημένη, χωρίς να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο τους η Facebook.

Το WhatApp προεξοφλώντας την αντίδραση, που θα φέρει αυτό στους κόλπους της βάσης χρηστών του, και μη θέλοντας να τους χάσει, προσφέρει την δυνατότητα να αρνηθεί κάποιος την νέα πολιτική, είτε μέσα από τους  όρους και προϋποθέσεις, είτε μέσα από την επιλογή στο μενού Settings > Account > Share my account info , η οποία όμως θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες προοδευτικά, από την στιγμή, που θα λάβουν στο κινητό τους την αντίστοιχη ειδοποίηση μέσα από την εφαρμογή.

Το Facebook έχει εξαγοράσει εδώ και καιρό την δημοφιλέστερη cross platform messaging εφαρμογή WhatsApp, και είναι επόμενο να επιθυμεί κάποια στιγμή να κερδίσει οικονομικά από την επένδυση της αυτή, οπότε δεν πρέπει να μας προκαλεί απορία η κίνηση της αυτή. Τέλος το Facebook υπόσχεται πως δεν πρόκειται να πουλήσει ή μοιρασθεί τα δεδομένα σας με καμία διαφημιστική υπηρεσία.