Το Android 7.0 ή αλλιώς Nougat είναι και επίσημα διαθέσιμο από χθες, με την Google να το σπρώχνει στις Nexus συσκευές, που το υποστηρίζουν.

Το νέο λειτουργικό, πιο όμορφο και αρτιότερο από ποτέ, φέρνει πολλές και ενδιαφέρουσες προσθήκες μαζί του.

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα εγγενούς υποστήριξης χρήσης 2 εφαρμογών παράλληλα στην οθόνη, με δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής εφαρμογών με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Παράλληλα καθιστά τις συσκευές ικανές να χειριστούν ακόμα πιο πολύπλοκα 3D γραφικά μέσα από το ολοκαίνουργιο Vulkan API, αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά την gaming εμπειρία.

Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη ακόμα είναι νέα δυνατότητα εξοικονόμησης μπαταρίας Doze, η οποία αντιλαμβάνεται πότε η συσκευή σας μεταφέρεται σε κάποια τσάντα ή τσέπη και μπαίνει αυτόματα σε ένα προφίλ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Επιπλέον τα controls είναι παραμετροποιήσημα, προσφέροντας μια πιο προσωπική εμπειρία στην χρήση τους, ενώ οι ειδοποιήσεις είναι εξυπνότερες με νέες δυνατότητες, όπως άμεσης απάντησης ή ομαδοποίησης τους.

 

Άλλες σημαντικές προσθήκες είναι η δυνατότητα background software updates σε επιλεγμένες συσκευές, κρυπτογράφηση κατά αρχείο, γρηγορότερη εκκίνηση της συσκευής με παράλληλη φόρτωση εφαρμογών πριν καν βάλετε το pin σας κ.ά.

Παράλληλα η Google ανακοίνωσε πως η πρώτη συσκευή εκτός των Nexus, που θα λάβει το Android 7.0  είναι το ολοκαίνουργιο LG V20 με την έξυπνη 2η οθόνη, που η εταιρία εισήγαγε πέρυσι με το V10. H διάθεση του νέου λειτουργικού στις υπόλοιπες συσκευές δυστυχώς εξαρτάται από τους κατασκευαστές, οπότε θα χρειαστεί περισσότερη ή λιγότερη υπομονή κατά περίπτωση.

Αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά μπορείτε να τα βρείτε εδώ.