H επιλογή θήκης για το αγαπημένο μας κινητό δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Τα ζητούμενα του καθενός είναι διαφορετικά, και η πληθώρα επιλογών πολλές φορές καθιστά την επιλογή δυσκολότερη αντί να την βοηθά. Η Caudabe είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρίες στο χώρο, και ιδιαίτερα αγαπητή στους κατόχους iPhone, εξαιτίας της πολύ γνωστής και άκρως επιτυχημένης Veil και Veil XT. Η φιλοσοφία της με τις δύο αυτές θήκες ήταν να προσφέρει όσο τω δυνατών λεπτότερο προφίλ για τους χρήστες, που ναι μεν ήθελαν προστασία από γρατζουνιές κυρίως, αλλά και παράλληλα να μην χάσουν την υπέροχη αισθητική που προσφέρει ο κατασκευαστής.

Πρόσφατα η εταιρία ανακοίνωσε δύο νέες προσθήκες στο line up των iPhone 6/6S προτάσεων της, με τις SHEALTH και SYNTHESIS. Η κάθε μια επιχειρεί να διατηρήσει την ίδια φιλοσοφία ως προς την αισθητική, αλλά προσφέροντας παράλληλα κλιμακούμενη αύξηση της προστασίας για το τηλέφωνο μας, με το ανάλογο κόστος στο πάχος της θήκης, χωρίς καμία ωστόσο να γίνεται ιδιαίτερα ογκώδης ή αντιαισθητική.

Στο άρθρο αυτό θα μιλήσουμε για την Synthesis, η οποία έφτασε πριν λίγες ημέρες στην κατοχή μου, και αντικατέστησε την μέχρι τότε αγαπημένη μου δερμάτινη Artwizz.

Όπως προανέφερα, και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω, η θήκη κάθε άλλο παρά ογκώδης μπορεί να θεωρηθεί. Το χρώμα στο οποίο την παρήγγειλα είναι μαύρο με διάφανη ματ πλάτη, αλλά οι επιλογές δεν εξαντλούνται εκεί, καθώς η εταιρία προσφέρει επίσης γκρι με διάφανη ματ πλάτη, λιλά με διάφανη λιλά πλάτη, ροζ με διάφανη ροζ πλάτη και τέλος μπλε ραφ με την αντίστοιχη διάφανη απόχρωση για την πλάτη του τηλεφώνου.

Στο κάτω μέρος υπάρχουν ανοίγματα για τις θύρες ακουστικών, φόρτισης αλλά και του ηχείου. Στο δεξί πλαϊνό βλέπουμε, πως καλύπτεται πλήρως με το power button να προστατεύεται από ένα μαύρο πλήκτρο, του οποίου η αίσθηση είναι εντυπωσιακά clicky, με το ίδιο να συμβαίνει και στην αριστερή πλευρά και τα πλήκτρα του ήχου, και να συναντάμε μόνο ένα άνοιγμα για το, διακόπτη της σίγασης. Παράλληλα, το πάχος της πλάτης είναι τέτοιο, που καλύπτει επαρκώς τον φακό της κάμερας, προστατεύοντας τον έτσι από γρατζουνιές, ενώ το άνοιγμα είναι τέτοιο, που δεν επηρεάζει καθόλου την λήψη φωτογραφιών ή την απροβλημάτιστη λειτουργία του φλας. Στην οθόνη προσφέρεται επίσης προστασία, με την θήκη να επιτρέπει μια οριακή ανύψωση του τηλεφώνου όταν το ακουμπάτε  με την οθόνη κάτω, έτσι ώστε να προστατεύεται κι αυτή από τυχόν γρατζουνιές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως η υφή της θήκης περιμετρικά είναι όσο τραχιά χρειάζεται, ώστε να μην γλιστρά από τα χέρια σας, αλλά δυστυχώς το υλικό της πλάτης (το διάφανο τμήμα) δεν ακολουθεί την ίδια λογική. Δεν παύει όμως να είναι λιγότερο ολισθηρό σε σχέση με την γυμνή πλάτη του τηλεφώνου.

Στα σημεία στα οποία βρίσκονται οι γραμμές της κεραίας του τηλεφώνου, η θήκη έχει αυλάκια, ακολουθώντας αισθητικά το ίδιο μοτίβο. Κάτι το οποίο για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό, είναι πως η θήκη φαίνεται αρκετά επιρρεπής στο να μαζέψει σκόνη μελλοντικά, στα σημεία που είναι ανοιχτή, στο κάτω και αριστερό μέρος. Η εφαρμογή της όμως είναι τόσο εύκολη και απροβλημάτιστη, που δεν πιστεύω, πως θα δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα, ενώ η κατασκευή της φαίνεται αρκετά στιβαρή, οπότε είναι δυσκολότερο (σε σχέση με τις Veil) να ξεχειλώσει μελλοντικά με το κράτημα ή την συχνή αφαίρεση/ προσθήκη της, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Η αγορά έγινε από το επίσημο eshop της εταιρίας, ενώ με χρήση εκπτωτικού κωδικού  -20% που έτρεχε την περίοδο της αγοράς, το τελικό κόστος με μεταφορικά για Ελλάδα ήταν $23.91, και ήρθε σε περίπου 7 εργάσιμες.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια αρκετά καλή θήκη, που επιχειρεί επιτυχώς κατά τη γνώμη μου να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια λεπτή θήκη που αισθητικά δεν καταργεί την ομορφιά του τηλεφώνου, και σε μια θήκη που παρέχει περισσότερο από μια στοιχειώδη προστασία για το κινητό, όχι μόνο από γρατζουνιές αλλά και από πιθανές πτώσεις.