Ένα νέο site δημιουργήθηκε πρόσφατα, για να συγκεντρώσει το σύνολο των δυνατοτήτων, που προσφέρει η Siri στους χρήστες.

Η Siri, ο έξυπνος βοηθός για iOS μια πλέον macOS αποτελεί ένα από τα δυνατότερα χαρακτηριστικά του λειτουργικού της Apple, αλλά και κάθε άλλου major λειτουργικού μέσω των αντίστοιχων υλοποιήσεων. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο μοναδικός τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές, είναι κάνοντας χρήση της αγγλικής γλώσσας, καθώς τα ελληνικά δεν φαίνεται να είναι στα άμεσα σχέδια τους.

Το Hey-Siri.io είναι ένα νέο site, το οποίο συγκεντρώνει μια λίστα με 489 εντολές (οι οποίες συνεπάγονται και πολλαπλάσιες παραλλαγές) κατηγοριοποιημένες σε 35 ενότητες, ενώ οι γλώσσες που υποστηρίζονται αυτή τη στιγμή είναι αγγλικά και γερμανικά.

Η Apple αν και έχει παρουσιάσει κατά καιρούς πληθώρα δυνατοτήτων της Siri, μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κάποια συστηματική συγκέντρωση και παρουσίαση όλων αυτών. Η συγκεκριμένη προσπάθεια, αν και ανεπίσημη, καταφέρνει να το κάνει αυτό μέσα από ένα εύχρηστο site.

Οι μεγάλοι αντίπαλοι στον χώρο έχουν αντιληφθεί πως το μέλλον οδεύει προς τα εκεί, πως το ΑΙ είναι το επόμενο μεγάλο τεχνολογικό breakthrough και προσφέρουν ήδη διαδραστικές λύσεις, με δυνατότητα διασύνδεσης ακόμα και hardware εκτός από services, όπως κάνει η Amazon με την Alexa, ή η Google με το OK Google. Η Apple φαίνεται, πως αν και καθυστερημένη, θα μπει στο χώρο αυτό δυναμικά με την Siri να είναι ακόμα πιο εύρωστη στα επερχόμενα iOS 10 και macOS Sierra με πλήρη υποστήριξη της πλατφόρμας διασύνδεσης έξυπνων συσκευών HomeKit.