Η Google προχωρά σε μια σημαντική κίνηση για την αναβάθμιση του Play Store, εγκαινιάζοντας το family sharing.

Για όποιον δεν γνωρίζει, η υπηρεσία αυτή επιτρέπει σε μια ομάδα χρηστών να μοιράζονται τις αγορασμένες τους εφαρμογές, χωρίς το κάθε μέλος να πρέπει να πληρώσει μια ήδη αγορασμένη  από κάποιον άλλο εφαρμογή.

Η κάθε οικογένεια μπορεί να αποτελείται από έως και 6 μέλη, ενώ μοιράζονται και ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και βιβλία εκτός των εφαρμογών. Παράλληλα ο τρόπος πληρωμής παραμένει ένας, αυτός που θα ορίσει ο δημιουργός της ομάδας, κατά τα πρότυπα που λειτουργεί και το App Store της Apple, ενώ η αποδοχή αγορών από αυτόν αποτρέπει τις ανεπιθύμητες αγορές, ειδικά από νεότερα μέλη της οικογένειας. Η Google όμως προχωρά ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε μέλος να επιλέξει ποιες αγορασμένες εφαρμογές αν επιθυμεί ή όχι να μοιραστεί με τα υπόλοιπα.

Σε ότι αφορά τους developers, οι εφαρμογές που έχουν γίνει διαθέσιμες μετά τις 7 Φεβρουαρίου θα υποστηρίζουν a priori το εν λόγω feature, ενώ για τις παλιότερες θα είναι στην ευχέρεια του developer να αποφασίζει αν θέλει να ακολουθήσει το νέο μοντέλο.

Το Family Library ξεκινάει σήμερα από Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Μέξικο, Νέα Ζηλανδία και Ην. Βασίλειο με τον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθεί σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες για την δημιουργία οικογενειακής ομάδας εδώ.