Άλλο ένα μεγάλο deal στον τεχνολογικό κόσμο είναι γεγονός, με τον αμερικάνικο κολλοσό των τηλεπικοινωνιών να εξαγοράζει την εδώ και καιρό παρακμάζουσα Yahoo για το ποσό των $4.83 δισεκατομμυρίων.

Η συμφωνία αφορά στο web τμήμα της εταιρίας, το οποίο περνά στην Verizon και αναμένεται να ενσωματωθεί στην AOL, επίσης υπό την ιδιοκτησία  της πρώτης, μια εξαγορά που έλαβε χώρα πέρυσι έναντι $4.4 δισεκατομμυρίων.

Στο Yahoo εκτός από την μηχανή αναζήτησης και τις υπηρεσίες email provider, Finance και Weather, ανήκουν και άλλες μεγάλες υπηρεσίες όπως Flickr και Tumblr. ‘Έτσι η Verizon, ο νούμερο 1 πάροχος κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια τεράστια βάση χρηστών (και δεδομένων) συνδυάζοντας τα 200 εκατ. επισκέπτες των υπηρεσιών της Yahoo, με τους 150 εκατ. χρήστες της  AOL και τα 100 εκατ. συνδρομητές κινητής για να στοχεύσει τις διαφημίσεις αλλά και τις νέες επερχόμενες υπηρεσίες της.

Για όποιον δεν γνωρίζει, η Yahoo υπάρχει στα πράγματα πολύ πριν τους σημερινούς γίγαντες Google και Facebook. H αξία της κάποτε άγγιζε τα $125 δισεκατομμύρια, ενώ αποτελούσε την πρώτη μηχανή αναζήτησης. Μπορεί στην Ευρώπη να μην χαίρει άκρας εκτίμησης, αλλά στην πιο ώριμη αγορά των ΗΠΑ σε ότι αφορά το ίντερνετ, αποτελεί ακόμα και σήμερα υπολογίσιμη δύναμη, με εκατομμύρια κόσμου να την εμπιστεύονται καθημερινά.