Το Evernote σε μια απρόσμενη κίνηση, ανακοίνωσε εχθές τα νέα συνδρομητικά και δωρεάν πακέτα του, τα οποία θα ισχύουν από τον ερχόμενο Αύγουστο.
Για όποιον δεν γνωρίζει, το Evernote είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής υπηρεσία σημειώσεων, που προσφέρει την δυνατότητα αποθήκευσης τους στο Cloud, και συγχρονισμού τους τοπικά με client apps σε όλα τα mainstream mobile και desktop λειτουργικά. Παράλληλα παρέχει πληθώρα λειτουργιών για ευκολότερη διαχείριση των σημειώσεων, αλλά και δυνατότητα συνεργασίας μικρών ομάδων ή παρουσιάσεων.
Στα νέα προγράμματα, που ανακοίνωσε η εταιρία, χρίζουν αναφοράς ότι στο δωρεάν πακέτο προσφέρεται πλέον συγχρονισμός μόνο για 2 συσκευές (ό, τι κι αν είναι αυτές), ενώ στα δύο συνδρομητικά της πακέτα η τιμή αυξήθηκε σημαντικά. Συγκεκριμένα στο Plus η τιμή/ μήνα ανέβηκε στα $3,99 (από $2,99) ή $34,99 ανά έτος, και στο Premium η τιμή πλέον είναι $7,99 από $5,99 ή $69,99 ανά έτος.

evernote_price_tag

Το κοινό και ο διεθνής τύπος δεν φαίνεται να καλοδέχτηκε την αλλαγή αυτή, ενώ ήδη αναζητούνται νέες εναλλακτικές επιλογές. Η αλήθεια είναι πως με τις αναβαθμισμένες λειτουργίες του Notes app από την Apple, του εξαιρετικού και δωρεάν OneNotes από την Microsoft και του επίσης δωρεάν Google Keep θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την συνέχεια για το συμπαθητικό κατά τα άλλα Evernote.