Η διαγραφή των stock apps ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά που έλειπαν από το iOS, το οποίο ήρθε χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες από την Apple. Όμως η πραγματικότητα είναι λιγάκι διαφορετική από ότι νομίζουν οι περισσότεροι χρήστες.

Αυτό που γίνεται στο παρασκήνιο λοιπόν είναι, πως διαγράφεται το εικονίδιο της εφαρμογής, όλα τα δεδομένα του χρήστη που αφορούν σε αυτή, καθώς και κάθε ίχνος της στο λειτουργικό σύστημα, όπως διαδραστικότητα με Siri, συντομεύσεις για κλήσεις μέσω Facetime στις επαφές ή universal links. Όμως ο πηγαίος κώδικας της εφαρμογής παραμένει στην συσκευή μας, και όταν πλέον ο χρήστης αναζητήσει να ξανακατεβάσει την εφαρμογή από το App Store, ουσιαστικά ενεργοποιείται ξανά η ύπαρξη της.

Με αυτό τον έντεχνο τρόπο η Apple καταφέρνει να ικανοποιήσει την ψυχολογική ανάγκη των χρηστών της για απαλλαγή από άχρηστες ή όχι εξίσου καλές με άλλες ανταγωνιστικές προτάσεις εφαρμογές, ενώ παράλληλα διατηρεί το να κρατήσει ανέπαφη και ίδια την εμπειρία χρήσης σε όλους τους χρήστες.