Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες προσθήκες του τελευταίου iOS ήταν η χρήση του iCloud Photo Library, όπου κάνοντας χρήση του, οι φωτογραφίες μας ανεβαίνουν αυτόματα στο iCloud και από εκεί κατεβαίνουν σε όσες iOS-OSX συσκευές μας υποστηρίζουν την λειτουργία αυτή, είτε στην αρχική τους μορφή (καταλαμβάνοντας τοπικά τον αντίστοιχο χώρο) είτε κάνοντας χρήση του ειδικού αλγορίθμου της Apple, όπου τοπικά κρατάμε ένα αντίγραφο μικρής ανάλυσης, και το original αρχείο βρίσκεται στο cloud.

Σίγουρα θα έχει τύχει σε κάποιους να πάνε ένα ταξίδι, διακοπές κλπ και να τραβήξουν αρκετές φωτογραφίες, οπότε το επόμενο αντίγραφο στο iCloud Photolibrary θα είναι αρκετά μεγάλο όταν βρεθούμε σε WiFi δίκτυο. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος προφανής τρόπος να ξέρουμε μέσα από το Photos app πόσα αρχεία έχουν ανέβει, παρά μόνο το κλασσικό progress κυκλικό εικονίδιο επάνω αριστερά όση ώρα διαρκεί το upload. Παρ’ ‘όλα αυτά η απάντηση υπάρχει αν και καλά κρυμμένη.

Αρκεί να πλοηγηθείτε:

Settings → iCloud → Photos  και θα δείτε πως υπάρχει ο αριθμό των υπολειπόμενων φωτογραφιών για να ανέβουν στον λογαριασμό σας!

Το upload δουλεύει μόνο σε WiFi δίκτυο κι εφόσον είστε μέσα στην εφαρμογή Photos (αλλιώς μετά από λίγο σταματά για να εξοικονομήσετε μπαταρία) ή ενώ έχετε το τηλέφωνο σας συνδεδεμένο σε παροχή ρεύματος (δουλεύει πλέον κανονικά το background uploading).