Μια ακόμα έκπληξη από την Google ήρθε με την κυκλοφορία του Gboard, της πρότασης της εταιρίας για 3rd party keyboard στο iOS.

Δεν είναι μυστικό, η Apple μολονότι έχει ένα καταπληκτικό mobile λειτουργικό σύστημα, το πληκτρολόγιο της δεν φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις. Αν και υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες λειτουργίες του, παραμένει αρκετά ξεπερασμένο και περιορισμένο. Το κενό αυτό έχουν επιχειρήσει να καλύψουν διάφορες εταιρίες του χώρου με πανέξυπνες υλοποιήσεις, ωστόσο στο παιχνίδι πλέον έχουν μπει και οι δύο μεγάλοι, αρχικά η Microsoft και τώρα η Google.

Η διαφορά της πρότασης όμως της Google σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι σημαντική, καθώς κάνει πανέξυπνα αυτό που θα περίμενε κανείς, μια διαδραστική αλληλεπίδραση με τις υπηρεσίες αναζήτησης που προσφέρει, καθώς επιτρέψει αναζητήσεις μέσα από το UI του πληκτρολογίου, χωρίς να χρειαστεί να αφήσετε την εφαρμογή, που χρησιμοποιείτε, πηγαίνοντας τα multitasking και productivity σε άλλο επίπεδο.

Παράλληλα υποστηρίζει γραφή με swipe χειρονομίες, μια λειτουργία που φαίνεται να κερδίζει το κοινό, κυρίως λόγω των μεγάλων οθονών που έχουν κυριαρχήσει στην αγορά, ενώ δίνει και την δυνατότητα για αναζήτηση και χρήση gif αρχείων. Τα emojis κάνουν κι εδώ την εμφάνιση τους, με δυνατότητα μάλιστα πρότασης emoji από το πληκτρολόγιο την ώρα που πληκτρολογείτε μια λέξη, η οποία μοιάζει με το αντίστοιχο ακρωνύμιο του emoji.   Τέλος υποστηρίζει πρόβλεψη λέξεων καθώς και αυτόματη διόρθωση, αλλά δυστυχώς μόνο στα αγγλικά προς το παρόν.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στο US App Store δυστυχώς, αλλά σύμφωνα με την εταιρία σύντομα θα γίνει διαθέσιμη και εκτός των ΗΠΑ με την προσθήκη επιπλέον γλωσσών.

 

[Πηγή]