Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστή η επικείμενη νέα έκδοση των Windows 10 Anniversary, που θα φέρει μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών στο λειτουργικό, ενώ πλέον είναι διαθέσιμη και η πρώτη Insider Preview έκδοση (build 14316).

Από τα νέα  χαρακτηριστικά που έρχονται μαζί με την έκδοση, κάποια είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, ενώ άλλα σηματοδοτούν και μια θεμελιώδη στροφή στην νοοτροπία της Microsoft με την υιοθέτηση του Linux bash.

  1. Run native Bash on Ubuntu on Windows

Για να τρέχει χρήση του bash, απαιτείται πρώτα η ενεργοποίηση του, ενώ το νέο χαρακτηριστικό, το οποίο είναι και το main feature του update έρχεται μετά από συνεργασία της Microsoft με την Canonical.

  1. Cortana Cross-Device χαρακτηριστικά

H ψηφιακή βοηθός αναβαθμίζεται και παρέχει διαδραστικότητα ανάμεσα σε συσκευές (υποστηρίζεται και Android εκτός των Windows Phones).

i. Low Battery Notifications

Ειδοποιήσεις για χαμηλό επίπεδο μιας φορητής συσκευής σας σε μια άλλη, πχ στο laptop σας ότι το κινητό σας ξεμένει από μπαταρία.

ii. Find my phone/Ring my phone

Σε περίπτωση απώλείας ή αν δεν βρίσκετε που έχετε αφήσει το κινητό σας μπορείτε να το εντοπίσετε ή να ενεργοποιήσετε τον ήχο κλήσης του.

iii. Share map directions across devices

Βρείτε σημεία και διαδρομές στον υπολογιστή σας, και η Cortana θα στείλει τις οδηγίες και στο κινητό σας.

  1. Υποστήριξη νέων extensions για τον Edge.
  2. Νέα universal έκδοση για το Skype, με νέα χαρακτηριστικά τα οποία ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί/ ενσωματωθεί ακόμα.
  3. Βελτιώσεις και προσθήκες στο Action Center, με δυνατότητα ιεράρχισης σημαντικότερων εφαρμογών, διαβάθμιση ειδοποιήσεων με βάση την προταιρεοποίηση που θα δώσετε (Normal, High, Priority)
  4. Νέα emojis
  5. Ένα νέο σκούρο θέμα
  6. Βελτιωμένη εμπειρία στην διαχείριση των ρυθμίσεων μπαταρίας και Battery saving

battery-savings-1024x741

Περισσότερες νέες λειτουργίες θα βρείτε εδώ.