Οι πιο παλιοί ίσως θυμούνται το Instagram, όπως αυτό ξεκίνησε, μια απλή εφαρμογή όπου χρήστες ανέβαζαν τετραγωνισμένες φωτογραφίες! Στην συνέχεια ήρθε η προσθήκη video διάρκειας 15 δευτερολέπτων, προκειμένου να κερδίσει μερίδιο στην νέα τάση που το Vine είχε ήδη δημιουργήσει, ενώ παράλληλα είχε και την δυνατότητα συνένωσης περισσοτέρων του ενός video (κάτι που στην συνέχεια αφαιρέθηκε…). Λίγο αργότερα ήρθαν οι φωτογραφίες σε λόγο διαφορετικό του 1:1 και σήμερα η εταιρία, που έχει εξαγοραστεί από το Facebook, ανακοίνωσε πως σύντομα θα υποστηρίζει video διάρκειας έως και 60 δευτερολέπτων, ενώ παράλληλα ο χρήστης θα (ξανα)έχει την δυνατότητα να ανεβάσει συνεδεμένα περισσότερα του ενός αρχεία.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η παρακολούθηση video έχει σημειώσει θεαματική αύξηση 40% τους τελευταίους μήνες, οπότε “σεβόμενη” το κοινό της, πήρε την απόφαση αυτή. Εκεί που ξεσήκωσε βέβαια κύμματα δυσφορίας ήταν στην ανακοίνωση, πως θα αλλάξει η λογική του feed, καθώς ο νέος αλγόριθμος της εταιρίας δεν θα προβάλει απλά τις φωτογραφίες όσων ακολουθούμε με χρονολογική σειρά, αλλά θα ακολουθεί ένα προσωπικό ranking system, το οποίο θα επιλέγει για εμάς τις “πιο σημαντικές” φωτογραφίες, οπότε και θα προβάλει πρώτες.

Οι νέες αλλαγές και προσθήκες του Instagram ξεκίνησαν σήμερα σε κάποιους χρήστες, ενώ θα είναι ορατές στο σύνολο των χρηστών μέσα στους επόμενους μήνες.

[Πηγή: Instagram Blog]