Το iOS 9.3 βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ανάμεσα μας, αλλά τα προβλήματα με την κυκλοφορία του συνεχίζονται. Αρχικά ήταν το θέμα με την ενεργοποίηση παλαιότερων συσκευών, και τώρα το θέμα με τα links και το κρασάρισμα των εφαρμογών. Για όποιον είχε απορία γιατί χρειάστηκαν 7 betas για το 9.3, η πραγματικότητα μάλλον έρχεται να μας δώσει  την απάντηση.

Πολλοί χρήστες ίσως έχετε παρατηρήσει, πως όταν κάνετε tap σε κάποιο link μέσα από τον Safari, Chrome, Mail, Messages κ.ά. η εφαρμογή παγώνει και στην συνέχεια κρασάρει. Το πρόβλημα έγκειται στα  Universal Links, που η Apple εισήγαγε στο iOS 9. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως 3ες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν domain names τα οποία οδηγούν απευθείας στην εφαρμογή τους. Θα το έχετε προσέξει, ειδικά αν χρησιμοποιείτε YouTube και επιχειρήσετε να κάνετε κλικ σε ένα link στον Safari, και αυτός θα σας οδηγήσει στην αντίστοιχη εφαρμογή, εφόσον αυτή είναι εγκατεστημένη στην συσκευή σας. Πολλές αναφορές στο διαδίκτυο κάνουν λόγω για προβλήματα που δημιουργούνται με κοινό παρονομαστή την εφαρμογή Booking.com. Προφανώς η δημόσια έκδοση του 9.3 περιέχει κάποιες αλλαγές στο WebKit (το οποίο πήρε ένα major release update με τα iOS 9.3 και OS X 10.11.4) που ενδεχομένως δημιουργεί τα προβλήματα.

Εν αναμονή του επικείμενου bug fix από την Apple διάφορες πηγές στο internet προτείνουν την διαγραφή του Booking.com app, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί την αποδεδειγμένη πηγή του προβλήματος. Αξίζει να σημειωθεί, πως το λειτουργικό θέλει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ενημερώσει τα Universal Links, οπότε δώστε του μια μέρα μέχρι να δείτε αποτελέσματα. Τέλος μια άλλη πιθανή λύση είναι η απενεργοποίηση των Javascrits (Settings/ Safari/ Advanced/ Javascript) αν και αυτό θα επηρεάσει ίσως την όλη εμπειρία πλοήγησης στο internet (η οποία βέβαια δεν ζει και τις καλύτερες μέρες της..)

[Πηγή]

UPDATE:

Σύμφωνα με το 9to5mac η Apple αναγνωρίζει το bug και δουλεύει ήδη για την διόρθωση του, όπως η ίδια δήλωσε, ενώ παράλληλα το Booking φαίνεται να διόρθωσε την χρήση των Universal Links, οπότε οι χρήστες καλό είναι να διαγράψουν και να ξαναεγκαταστήσουν την εφαρμογή. Τέλος, παρόμοια θέματα εντοπίστηκαν και στον τρόπο λειτουργίας του Twitter, καθώς τα αρχεία συσχέτισης με το website τους,τα οποία χρησιμοποιούνται από τα universal links του iOS 9 είναι αρκετά megabytes, μέγεθος σημαντικά μεγάλο για απροβλημάτιστη χρήση.