Ζούμε την εποχή, που από τις οθόνες των κινητών μας περνάει σχεδόν ολόκληρη η ψηφιακή μας ζωή. Τι πιο λογικό, σκέφτηκαν κάποιοι, οι οθόνες των συσκευών μας να είναι λοιπόν τόσο μεγάλες όσο και η ματαιοδοξία μας!

Σε μια εποχή λοιπόν, που οι κατασκευαστές σπρώχνουν τα όρια των οθονών στα πρωτοφανή επίπεδα, η Apple αποφάσισε να ακούσει και την μικρή ομολογουμένως, όχι ευκαταφρόνητη όμως, μερίδα του κοινού που θέλει να μπορεί το πριν μερικά χρόνια αυτονόητο, να χειρίζεται την συσκευή του με το ένα χέρι.

Το όνομα αυτού λοιπόν, iPhone SE, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα iPhone 5S που στο εσωτερικό του συναντάμε μερικά από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του iPhone 6S.

Έτσι έχουμε:

  • 4″ Retina οθόνη (1136*640 στα 326 ppi)
  • 64bit cpu A9 με Μ9 motion coprocessor. H Apple πιστή στην παράδοση, δεν έδωσε στην δημοσιότητα τους χρονισμούς, όμως ανακοίνωσε πως το νέο SE έχει 2 φορές γρηγορότερο CPU και 3 φορές γρηγορότερη GPU, φτάνοντας τις επιδόσεις του 6S.
  • 12 mp iSight Camera (f/2.2 δυνατότητα 4Κ βίντεο αλλά και live photos)
  • Touch ID, Apple Pay
  • Γρηγορότερο LTE και Wi-Fi από τον προκάτοχο του (μέχρι 19 bands και έως 150 Mbps το LTE, έως 433 Mbps το Wi-Fi)
  • Hey Siri
  • 2 GB ram

H νέα συσκευή δυστυχώς επαληθεύει τις φήμες και ξεκινάει από τα 16 GB αποθηκευτικού χώρου, με την Apple για άλλη μια φορά να δείχνει το κακό της τιμολογιακά πρόσωπο, ενώ θα υπάρξει και έκδοση με 64 GB. Οι χρωματικές επιλογές είναι οι γνωστές πλέον 4 (Silver, Gold, Space Gray και Rose Gold) ενώ οι τιμές προ φόρων για σκέτη συσκευή στις ΗΠΑ θα είναι $399 και $499 αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της συσκευής μπορείτε να τα δείτε εδώ.

H παραγγελίες ξεκινούν στις ΗΠΑ στις 24/3, με την συσκευή να είναι διαθέσιμη στις 31/3. Στην Ελλάδα αναμένεται να να είναι διαθέσιμο σύμφωνα με την Apple στις αρχές Απριλίου, ενώ η τιμή προς το παρόν είναι άγνωστη.

[Πηγή: http://www.apple.com/iphone-se/]


UPDATE: Ανακοινώθηκαν οι επίσημες τιμές της συσκευής στην Ελλάδα. Έτσι έχουμε:

Μοντέλο Τιμή
iPhone SE 16 GB 499,00 €
iPhone SE 64 GB 599,00 €

To τηλέφωνο κυκλοφορεί στις 7 Απριλίου.

 

[Πηγή: www.isquare.gr]