Η Apple μαζί με το νέο iPhone SE ανακοίνωσε και την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου tablet της, το οποίο αποφάσισε να ονομάσει απλά iPad Pro.

Το business plan της εταιρίας αρχίζει να βγάζει ένα νόημα, αν και δεν είναι ακόμα σαφές αν θα της βγει ή όχι. Στόχος της είναι να κερδίσει το Pro κοινό, το οποίο κακά τα ψέματα, ακόμα και με καλύτερες υλοποιήσεις όπως τα Windows 10 tablets (βλέπε Surface) δείχνει να συνεχίζει να προτιμά τα laptops και PCs.

Μετά τις 12.9″ λοιπόν, ρίχνει στην μάχη και το δυνατό της χαρτί, τις 9.7″! Το ανανεωμένο iPad Pro είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, καθώς καταφέρνει να χωρέσει σε ένα μικρότερο σώμα όλα τα χαρακτηριστικά, που είδαμε στον μεγάλο του αδερφό πριν λίγους μήνες.

Η οθόνη του έχει δεχθεί την πιο εντυπωσιακή αναβάθμιση, καθώς πέραν της ανάλυσης, που έχει διατηρηθεί στα  2048*1536 pixels, πλέον έχει 45% λιγότερη αντανάκλαση, 25% μεγαλύτερο κορεσμό χρωμάτων, μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης, αλλά και την νέα για πρώτη φορά τεχνολογία True Tone Display, που χρησιμοποιεί δύο τετρακάναλους αισθητήρες φωτός περιβάλλοντος για να μετράει την θερμοκρασία του χρώματος στο περιβάλλον και να προσαρμόζει ανάλογα τα χρώματα της οθόνης, ώστε να ταιριάζουν  με τον χώρο που την περιβάλει.

Επίσης η συσκευή έχει 4 στερεοφωνικά ηχεία, τα οποία ελέγχονται από το γυροσκόπιο της συσκευής για να διατηρούν τον προσανατολισμό του ήχου, ο οποίος με τη σειρά του είναι 2 φορές  πιο δυνατός από αυτόν του iPad Air 2.

Επιπλέον η συσκευή έχει Smart Connector για την υποστήριξη του αντίστοιχου Smart keyboard, ενώ υποστηρίζεται και το Apple Pencil. H κάμερα του iPad Pro έχει δεχθεί και αυτή γενναία αναβάθμιση, στα 12 ΜΡ ενώ υποστηρίζει true tone flash καθώς και live photos. Επίσης η Facetime μπροστινή του κάμερα φτάνει τα 5 ΜΡ.Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μοντέλο έχει 8 και 1.2 ΜΡ κάμερες αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό του θα βρούμε τον Α9Χ επεξεργαστή που γνωρίσαμε και στο 12.9″ μοντέλο, αλλά ακόμα είναι άγνωστο αν είναι το ίδιο χρονισμένος. Σε ότι αφορά τα LTE δίκτυα, και εδώ η υποστήριξη και οι επιδόσεις ξεπερνούν το μεγαλύτερο μοντέλο, ενώ η συσκευή περιλαμβάνει και Touch ID.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του (και σε σύγκριση με το μεγαλύτερο μοντέλο) μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ προ φόρων είναι:

Wi-Fi Wi-Fi + Cellular
32 GB $ 599 $ 729
128 GB $ 749 $ 879
256 GB $ 899 $ 1029

Oι παραγγελίες στις ΗΠΑ ξεκινούν στις 24/3 ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για την χώρα μας.

Update: σύμφωνα με το TechCrunch o επεξεργαστής είναι υποχρονισμένος ενώ η μνήμη ram είναι 2 GB. Συγκεκριμένα ο επεξεργαστής του 9,7 είναι χρονισμένος στα 2.16 GHz με αυτόν του 12.9 να είναι στα 2.24GHz. Επίσης, το νέο μοντέλο διαθέτει 2 GB  RAM διατηρώντας έτσι την ποσότητα του προκατόχου του Air 2, και μένοντας πίσω σε σχέση με το μεγαλύτερο μοντέλο, που υπενθυμίζουμε έχει 4 GB. Τέλος αξίζει να αναφερθεί, πως η Lightning θύρα του μικρότερου μοντέλου υποστηρίζει ταχύτητες μετάδοσης USB 2.0 με την αντίστοιχη του μεγαλύτερου να υποστηρίζει USB 3.0.