Όπως σε όλα τα λειτουργικά, έτσι και στο Mac OS είναι δυνατή η εισαγωγή unicode συμβόλων στα κείμενα που πληκτρολογείτε. Για να το κάνετε αυτό συνήθως επιλέγετε την εισαγωγή συμβόλου μέσα από το μενού της εκάστοτε εφαρμογής κειμενογράφου, ή στο Mac επιλέγετε στην αλλαγή γλώσσας το Show Emoji and Symbols*.

Screen Shot 2016-03-10 at 23.40.21

 

Υπάρχει και μια τρίτη επιλογή όμως, αρκετά παραμετροποιήσιμη στα μέτρα σας, δημιουργώντας custom συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο σας. Για να το κάνετε αυτό ακολουθείστε τα εξής βήματα:

  1. Αντιγράψτε τα βέλη από εδώ:  ←  ↑  →  ↓
  2. Πηγαίνετε: System Preferences → κλικ Language & Region
  3. Κλικ Text
  4. Κλικ στο +
  5. Αριστερά προσθέστε την συντόμευση που σας ενδιαφέρει, πχ –> και δεξιά επικολλήστε το unicode σύμβολο.
  6. Κλείστε το System Preferences window.

Πλέον αρκεί να πληκτρολογείτε την συντόμευση σας, και πατώντας spacebar αυτόματα θα διορθώνεται στο σύμβολο που αντιστοιχεί! Προφανώς μπορείτε να κάνετε την παραπάνω μέθοδο σε όλα τα unicode σύμβολα που σας ενδιαφέρουν και χρησιμοποιείτε συχνά. Μια full λίστα με όλα τα διαθέσιμα θα βρείτε εδώ.

*  Αν θέλετε να έχετε την επιλογή προβολής των emojis και symbols κάτω από το σημαιάκι σας στην μπάρα του menu, όπως στην παραπάνω φωτό επιλέξτε System Preferences → Language & Region → Shortcuts → Input Sources και επιλέξτε το ένα ή και τα δύο checkboxes.