Αν έχετε βρεθεί ποτέ στην Νέα Υόρκη, ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης, εκτός από τους τεράστιους ουρανοξύστες, την 24ωρη κίνηση στους δρόμους ή τα χιλιάδες κίτρινα ταξί, είναι και δεκάδες κόσμου να στέκονται απλά έξω από τα Starbucks με τα κινητά στο χέρι, “κλέβοντας” το δωρεάν ίντερνετ.

Ο δήμος της Νέας Υόρκης έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό την υλοποίηση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου, της διάθεσης δωρεάν Wi-Fi σε ολόκληρη την πόλη.

1

Πρόσφατα λοιπόν έδωσε στην διάθεση του κοινού (αν και σε beta μορφή) τα πρώτα hubs. Ουσιαστικά το πλάνο του δήμου σε συνεργασία με την  CityBridge είναι να αντικαταστήσει τα 7500 καρτοτηλέφωνα, που βρίσκονται στην πόλη, με νέα σύγχρονα hubs, τα οποία θα ονομάζονται Links, και τα οποία θα προσφέρουν δωρεάν γρήγορο ασύρματο ίντερνετ, θύρες USB για φόρτιση συσκευών αλλά και οθόνες αφής με πρόσβαση επίσης στο διαδίκτυο.

Το όλο project θα είναι εντελώς δωρεάν υπηρεσία προς το κοινό, καθώς θα αντλεί τα έσοδα του μέσα από διαφημίσεις μέσω 2 τηλεοράσεων 55’, ενώ το email που θα παράσχει ο κάθε χρήστης για την σύνδεση του δεν θα κοινοποιηθεί ή πουληθεί από τον πάροχο σε τρίτους.