Μια ενδιαφέρουσα είδηση έγινε γνωστή πριν λίγες ώρες , σύμφωνα με την Financial Times. Συγκεκριμένα, η Microsoft φέρεται να εξαγόρασε την SwiftKey, την εταιρία πίσω από το καλύτερο ίσως 3rd party πληκτρολόγιο για Android και iOS, για το ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

H εφαρμογή κυκλοφόρησε αρχικά το 2010 για τις Android συσκευές, με τις iOS να ακολουθούν το 2014 (σαν stand alone εφαρμογή) και με την έλευση του iOS 8 με πλήρη υποστήριξη από το λειτουργικό. Μέχρι σήμερα η εφαρμογή βρίσκεται σε περισσότερα από 300 εκατομμύρια συσκευές, ενώ συνολικά υποστηρίζει περισσότερες από 100 γλώσσες. Η μεγάλη επιτυχία της εφαρμογής είναι οι εξελιγμένες τεχνικές τεχνίτης νοημοσύνης, που διαθέτει, και οι οποίες είναι σε θέση να διορθώνουν με ακρίβεια το κείμενο του χρήστη, προσαρμοσμένα πάντα στην ανάλυση που έχει προηγηθεί σε εφαρμογές όπως email, social media, evernote κλπ. Παράλληλα υποστηρίζεται το swiping για απίστευτα γρήγορη πληκτρολόγηση.

Η Microsoft συνεχίζει την επιθετική πολιτική εξαγορών της αλλά και την διείσδυση της  στις mobile πλατφόρμες των Google και Apple.  Να υπενθυμίσουμε πως προηγήθηκαν αυτές των Wunderlist, Sunrise και Acompli. Προς το παρόν είναι άγνωστος ο σχεδιασμός της εταιρίας, ενώ πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η επικείμενη διάθεση ενός δικού της 3rd party keyboard προορισμένο για iOS και Android.